Finale BeNe Liege – Heerenveen, Finale Coupe Geleen – Leuven


Foto: Cor Machielsen Face-Off.nl

Vier wedstrijden op zondag 12 maart die gingen bepalen. Of er nog een derde wedstrijd kwam of wie er naar de finale ging. Heerenveen versloeg Den Haag en gaan naar de BeNe League finale. Waar het zal uitkomen in een best of five tegen Liege die in een spannende wedstrijd Herentals met 3-1 versloegen. Voor de Coupe der Lage Landen gaat het een strijd worden tussen Geleen wat in vier periodes Zoetermeer versloeg en Leuven wat gelijk speelde tegen Mechelen in de wedstrijd nadat ze de eerste in overtime hadden gewonnen.

LEES OOK: Sprong assist, Boston officieel play-offs, Quick 58 shutouts.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – ULTIMAIR HIJS HOKIJ 3-2

In de eerste twee minuten zette Den Haag veel druk op het doel van Heerenveen goalie Martijn Oosterwijk maar die hield zich goed staande. Den Haag liet duidelijk merken wij willen dinsdagavond wedstrijd drie spelen. Echter de eerste straf voor Den Haag aan Stijn Knoop voor hooking leverde de voorsprong op voor de Friezen. Wat in de wedstrijd om het landskampioenschap niet lukte, lukte nu wel. Een powerplay goal van Roope Nikkila die vanaf de rechter face-off cirkel HIJS goalie Brett Magnus versloeg in de korte hoek. Den Haag kreeg een mega kans op de gelijkmaker maar van heel dichtbij was het Jay Huisman die de puck zag verdwijnen in de handschoen van Martijn Oosterwijk. In de tweede periode kregen beide teams aanzienlijke mogelijkheden om te scoren maar beide goalies stonden prima te keepen. In de slotfase van de tweede periode kreeg Bjorn Willemse een penalty voor hooking. En wederom was het Roope Nikkila die aan het begin van de derde periode zijn tweede powerplay goal scoorde. En weer precies vanaf dezelfde plek.

Maar HIJS dacht niet aan opgeven. Want in een tijdsbestek van drie minuten trokken de Hagenezen de stand weer gelijk. Eerst liep een drie op twee uit op een schot van Ronald Wurm waarbij Oosterwijk een rebound weg gaf en die werd binnen geschoten door Ernesto Klem. Wat later werd een duel aan de boarding gewonnen achter de Heerenveen goal gewonnen door Jeffrey Melissant die gaf een pass op Chad Niddery en uit de rebound kon captain Joey Oosterveld Den Haag op 2-2 zetten. Een high sticking straf voor Donny van Musscher zorgde voor een man meer op het ijs. En met de derde powerplay goal werd de wedstrijd beslist. Nu was het Lars den Edel die vanaf de linkerkant kon toeslaan met een one-timer. Voor Den Haag is het seizoen voorbij. Met de Ron Berteling schaal, de beker en het landskampioenschap kan men niet ontevreden zijn. En Heerenveen gaat op herhaling net als vorig seizoen tegen Liege.

Flyerslive.tv

Samenvatting game 2 semi final BeNe League

HEYLEN VASTGOED HYC – LIEGE BULLDOGS IHC 1-3

Het werd een spannende tweede halve finale op het Netepark in Herentals. Waar beide ploegen vol op de aanval gingen. Wat weer resulteerde in totaal 86 schoten op doel. De doelmannen hadden het druk. First blood was voor Liège dat op de powerplay de score opende. Bryan Kolodziejczyk schoot vanaf de linker face-off cirkel hard en laag binnen en liet HYC goalie Arne Waumans kansloos. Dat was ook de eerste pauze stand. Aan het begin van de tweede periode kon HYC een paar keer op de powerplay maar Bulldogs goalie Troy Passingham liet met kunst en vliegwerk zien dat hij zich niet zomaar gewonnen gaf. Toch lukte het de Belgische Canadees Tijs Vreys om vanuit een onmogelijke hoek vlak voor het einde van de tweede periode het Netepark te laten ontploffen. Hij schoot de puck in de winkelhaak waarbij Troy Passingham waarschijnlijk de puck alleen gehoord heeft en niet gezien.

Na zes minuten in de derde periode moest HYC captain Mitch Morgan de strafbank in voor holding the stick. Daar wist Liege verdediger Frank Neven van te profiteren. Vanaf de blauwe lijn schoot hij hard raak door een mêlee van spelers. Tien minuten voortijd was het Milan Jurik die de Walen op 3-1 schoot. Maar vlak daarna werd het nog spannend toen Boet van Gestel een vier minuten penalty kreeg voor high sticking. Maar de penalty kill van Liege en goalie Troy Passingham deden hun werk ruim naar behoren en mogen nu door naar een best of five tegen Heerenveen in de finale.

#21 Frank Neven Foto: Robert Bos

SNACKPOINT EATERS LIMBURG – ZOETERMEER PANTERS 5-4 + 3-0

Het was een spannende avond op Glanerbrook. Geleen bouwde een voorsprong op van 2-0 maar Zoetermeer kwam terug naar 2-2. De 2-2 voor Zoetermeer werd gescoord door Joy Turpijn en die viel tien seconcen na de face-off voor de derde periode. Daarna werd het voor zeven minuten even prijsschieten. Er vielen vijf goals. Nadat de rook was opgetrokken was de stand 5-4 in het Limburgse voordeel. En twee van die goals kwamen op naam van Nick Verschuren. De stand in de series werd toen 1-1. En er werd geen derde wedstrijd meer gespeeld maar een volle periode om te bepalen wie ging strijden in de finale om de legendarische Coupe der Lage Landen. Dat werd beslist vier minuten voor tijd door Nick Verschuren en Akim Ramoul die beide binnen een tijdsbestek van twaalf seconden goal troffen. Het slotakkoord was voor Lars van Sloun die de 3-0 eindstand op het bord zette.

#8 Nick Verschuren Foto: Facebook Eaters

CHIEFS LEUVEN – MECHELEN GOLDEN SHARKS 3-3

Binnen vijf minuten leek wedstrijd drie al in de maak. Het stond in een scheet en een zucht 0-3 in het Mechelse voordeel. Boris Adriaenssens, Mick Op De Beeck en Verners Egle waren trefzeker. Chiefs coach Joris Peusens moest al meteen aan de tiime-out om zijn team wakker te schudden. Dat lukte. Want een 5-on-3 resulteerde in een 1-3 door Iniaz Steyaert. Op een 5-on-4 scoorde Alec James de 2-3. De man die zaterdagavond verantwoordelijk was met de winnende in overtime zorgde nu voor de 3-3 in minuut 48 en daarmee zorgde Grayson Valente dat Leuven de kans maakt om de Coupe der Lage Landen voor de tweede keer op rij te winnen. Ze zullen Geleen moeten verslaan om dat mogelijk te maken.

 

Previous Sprong assist, Boston officieel play-offs, Quick 58 shutouts.
Next Sprong verliest met Seattle van Dallas, Buffalo verslaat Toronto