Sprong verliest met Seattle van Dallas, Buffalo verslaat Toronto

Dag 146 en 147 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waarbij Daniel Sprong verloor met Seattle van Dallas. Een comeback van Buffalo tegen Toronto en de New Jersey Devils die Carolina achterhaald hebben in de Metropolitan divisie.

Anaheim Ducks – Nashville Predators 4-5 OT

De stand was 2-4 met nog twee minuten te gaan. Troy Terry en Mason McTavish zorgde voor de 4-4. Maar het extra punt ging alsnog naar Nashville doordat Tommy Novak zijn tweede goal van de avond scoorde.

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 5-4 OT

Met twee goals was Clayton Keller de gevierde man in Arizona. Hij scoorde de gelijkmaker en de overtime winner. Minnesota evenaarde het franchise record van dertien wedstrijden met minimaal een punt.

Calgary Flames – Ottawa Senators 5-1

Het lijkt erop dat Flames goalie Jacob Markstrom eidnelijk zijn niveau haalt wat hij vorig seizoen ten toon spreide. Hij maakte dertig saves en Elias Lindholm, Rasmus Andersson en Jonathan Huberdeau waren allen goed voor een goal en assist.

Detroit Red Wings – Boston Bruins 5-3

Red Wings captain Dylan Larkin was goed voor een goal en twee assists.

New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 3-0

Devils goalie Vitek Vanecek stopte alle 32 schoten van Carolina. Het was zijn derde shutout van het seizoen.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 3-2 OT

Het was alweer de zevende overwinning in negen wedstrijden voor de Penguins. Kris Letang scoorde de overtime winner vanuit de powerplay.

St. Louis Blues – Vegas Golden Knights 3-5

Rookie goalie Jiri Patera stopte dertig schoten in zijn NHL debuut voor Vegas. En een andere Vegas rookie scoorde zijn eerste NHL-goal. Paval Dorofeyev scoorde de game winning goal.

Tampa Bay Lightning – Winnipeg Jets 2-3

Het lukte Tampa maar niet om het overwicht in goals uit te drukken mede dankzij het goede keeperswerk van Jets goalie Connor Hellebuyck die 33 saves maakte.

Montreal Canadiens – Colorado Avalanche 4-8

Colorado’s Artturi Lehkonen scoorde twee goals waarna hij na tien minuten ijstijd zijn vinger brak.

Seattle Kraken – Dallas Stars 2-5

Daniel Sprong had 8:42 minuten ijstijd. Sprong kwam daarin tot 0 schoten, een block, een giveaway en een minus een.Vijf verschillende doelpuntenmakers voor de Stars.

Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres 3-4

Onder andere twee goals van Alex Tuch zorgde ervoor dat Buffalo alle punten mee nam uit Toronto.