Liège met een been in finale, Geleen en Mechelen moeten aan de bak


Bene League

Op zaterdagavond elf maart waren er drie halve finales. Twee voor de Coupe der Lage Landen en een voor de finale BeNe League. Liège versloeg Herentals. Zoetermeer won van Geleen en Mechelen kon een comeback niet voltooien en verloor in overtime van Leuven.

LEES OOK: Calgary lijdt duur puntverlies in strijd om play-offs

LIEGE BULLDOGS IHC – HEYLEN VASTGOED HYC 4-2

Na de ietwat ontspoorde vorige wedstrijd tussen beide aartsrivalen bleef het tijdens deze wedstrijd rustig. Geen enkele match of game penalty werd uitgedeeld. Na de eerste periode was de stand 1-1 waarbij beide goals gescoord werden met een man meer op het ijs. Binnen twee minuten zette Roope Juhani Niskanen de Kempenaren op een 1-0 voorsprong. En twee minuten voor het einde van de eerste periode was hij ook eigenlijk verantwoordelijk voor de 1-1. Hij kreeg namelijk een straf voor hooking en daarvan profiteerde Liège captain Jordan Paulus.

In de tweede periode namen de Bulldogs een 3-1 voorsprong door goals van Levi Smeets en Milan Jurik. Herentals maakte het weer spannend doordat Toby Gentry kort na aanvang van de derde periode de aansluitingstreffer scoorde. Drie minuten later was het echter Frank Neven die de stand op 4-2 bracht. HYC kreeg nog enkele kansen want men kreeg nog drie powerplay situaties maar de Luikse penalty kill en goalie Troy Passingham stonden een beter resultaat in de weg.

#21 Frank Neven Foto: Robert Bos

ZOETERMEER PANTERS – SNACKPOINT EATERS LIMBURG 5-3

Zoetermeer zette een goede stap in richting van de finale Coupe der lage landen. Men pakte al snel een 2-0 voorsprong door goals van Jelle Kronenburg en Tobie Collard. Op de powerplay deden de Eaters wat terug met een goal van Cody van Lierop maar Joy Turpijn zorgde ervoor dat de mannen uit Zoetermeer met een 3-1 de eerste pauze in konden. Na een goalie wissel aan de kant van Geleen was het na veertig minuten 4-3 doordat Nick Verschuren en Lars van Sloun de stand tot een goal verschil terug brachten. Want Dani van Schilt had Zoetermeer eerst nog op 4-1 geschoten. Geleen zal nog aan de bak moeten vandaag in eigen huis wil men het seizoen met nog een weekend verlengen want Barry Donders met een empty netter zorgde voor de eindstand van 5-3 in het voordeel van de Panters.

#12 Barry Donders Foto: Robert Bos

MECHELEN GOLDEN SHARKS – CHIEFS LEUVEN 6-7 OT

Na veertig minuten stond er 2-6 op het scorebord in het Ice Skating Center Mechelen. Jeffie Versin en Alec James hadden ieder er twee gemaakt voor de Chiefs uit Leuven. Boris Adriaenssens had de twee goals gescoord voor de Sharks. Boris Adrianssens scoorde ook de derde goal voor Mechelen en pakte zo een hattrick. Kim Miettinen op de powerplay, Verners Egle en captain Vadim Gyesbreghs maakte de comeback compleet. In overtime sloeg Leuven toe via de vrijstaande Grayson Valente die de game winning goal maakte. Aan de boarding werd het dual gewonnen door Warre van Montfort en die gaf een pass op Valente. Die legde de puck goed voor zijn stick en scoorde in de korte hoek.

Previous Calgary lijdt duur puntverlies in strijd om play-offs
Next Sprong assist, Boston officieel play-offs, Quick 58 shutouts.