Calgary lijdt duur puntverlies in strijd om play-offs

NHL FAce

Dag 144 van de NHL bracht ons twee wedstrijden waarbij Calgary dure punten verloor in strijd om de wild cards en Florida een comeback had in de laatste elf minuten.

Calgary Flames – Anaheim Ducks 1-3

Ducks goalie John Gibson stopte 36 schoten van de Flames terwijl Anaheim op achttien schoten er drie wisten te scoren. Mikael Backlund scoorde de 1-0 voor Calgary. Maar nog geen minuut later was het alweer 1-1 door Max Comtois. In de eenenveertigste minuut werd het zelfs 1-2 voor de Ducks via Brett Leason. Een empty netter van Derek Grant betekende de 1-3. De Flames hebben haast een wonder nodig om nog via de wild card een play-off plek te bemachtigen.

Florida Panthers – Chicago Blackhawks 4-3 OT

Tot aan de achtenveertigste minuut stond Florida met 2-0 achter tegen de Blackhawks. Negenentwintig seconden later was het 2-2 door goals van Sam Bennett en Sam Reinhart. Via Eetu Luostarinen werd een voorsprong gepakt door de Panthers. Vijfenveertig seconden voor tijd was het voor Chicago rookie Cole Guttman die de 3-3 maakte met een backhander. In overtime sloeg Brandon Montour toe met eveneens een backhander.