Sprong assist, Edmonton wint in Boston, tien goals Dallas

Dag 143 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waarbij Daniel Sprong een assist had bij de 3-3 voor Seattle. Edmonton won in Boston na een 2-0 achterstand en heel Edmonton hield zijn adem in toen Connor McDavid ondersteboven werd geschaatst door zijn eigen collega Derek Ryan. Maar na wat behandeling kwam hij weer terug op het ijs.

Patrick Kane scoorde zijn eerste goal voor de New York Rangers.

Arizona Coyotes – Nashville Predators 4-1

Je wordt rond de middag opgeroepen bij het AHL team om een wedstrijd te keepen. Goalie Ivan Prosvetov maakte 39 saves en hij speelde zijn eerste wedstrijd van dit seizoen en won. Brett Ritchie scoorde na zijn trade van Calgary meteen in zijn eerste wedstrijd voor de Coyotes.

Boston Bruins – Edmonton Oilers 2-3

In de eerste periode pakte Boston een 2-0 voorsprong mede dankzij een buzzer beater van 0.1 seconden door David Pastrnak die de 2-0 scoorde. Daarna scoorde Edmonton drie unanswered goals. De goals kwamen niet van de usual suspects maar van Evan Bouchard, Ryan McLeod en Darnell Nurse.

Buffalo Sabres – Dallas Stars 4-10

Maar liefst tien goals voor de Stars waarvan Radek Faksa de enige was die er twee maakte. Veertien jaar geleden dat de Stars er ook tien scoorde. Het record is trouwens voor de voorloper van Dalles en dat zijn de North Stars die er vijftien scoorde op 11 november 1981.

Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers 1-0

Rookie goalie Pyotr Kochetkov pakte al zijn vierde shutout van het seizoen. Hij hoefde maar negentien saves te maken. Andrei Svechnikov scoorde de enige goal al na twee minuten.

Colorado Avalanche – Los Angeles Kings 2-5

Het werd de vijfde winst op een rij voor de Kings. Adrian Kempe en Phillip Danault scoorde ieder twee keer.

Montreal Canadiens – New York Rangers 3-4 SO

Patrick Kane scoorde een goal en gaf een assist bij de overwinning van de Rangers. Het waren zijn eerste punten als een Ranger na zijn trade van Chicago.

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 3-4 OT

Anders Lee scoorde de gelijkmaker 85 seconden voor tijd voor de Islanders en Brock Nelson pakte ook nog het extra punt in overtime.

Seattle Kraken – Ottawa Senators 4-5

Ottawa kwam met 3-0 voor en Seattle kwam terug met vier goals op een rij maar Claude Giroux en Alex DeBrincat zorgde voor de winst van de Senators. Daniel Sprong had maar zeseneenhalve minuut ijstijd. Sprong had geen schoten op goal. Wel een assist. Sprong had een hit, twee penalty minuten en een minus een.

St. Louis Blues – San Jose Sharks 4-2

Een nieuw persoonlijk record voor Shark Erik Karlsson. 83 punten met twintig goals en 63 assists. De game winning goal kwam van Jakub Vrana in zijn tweede wedstrijd voor St. Louis na zijn trade vanuit Detroit.

Tampa Bay Lightning – Vegas Golden Knights 3-4 OT

Er werden 142 minuten strafminuten uitgedeeld. Tampa kwam terug na een 1-3 achterstand. In de laatste twee minuten scoorde Nikita Kucherov en Brayden Point. Alec Martinez pakte toch het extra punt voor de Knights.

Washington Capitals – New Jersey Devils 2-3 SO

Tijdens de shootouts sloeg Timo Meier toe in de vierde ronde voor de Devils.

Previous Twee goals in wedstrijd 700 voor J.T. Miller, Detroit stopt losing streak