Zoetermeer laat Liège hard werken voor de winst

De eerste play-off wedstrijd van de BeNe League vond gisteren een maart plaats in de Silverdome te Zoetermeer. De wedstrijd ging tussen de nummer een en de nummer acht. Zoetermeer Panters en Liège Bulldogs maakten er een spannende wedstrijd van waarna zestig minuten de Belgen de winst pakte.

Zoetermeer Panters – Bulldogs de Liège IHC 2-5

Liège kwam wat voorbereidingstijd tekort omdat ze te laat arriveerden in Zoetermeer. De anvang van de wedstrijd werd uitgesteld met dik twintig minuten. In de eerste twee minuten ging twee keer een Bulldog alleen op Panters goalie Villehart Kuusamo af en even zovele keren ging de Bulldog met de staart tussen de benen het ijs af. In de vierde minuut werd het even stil in de hal nadat Cedric Delmarche na een kans voor Zoetermeer hij een botsing met een speler met zijn hoofd tegen de boarding terecht kwam en even bleef liggen. Maar uiteindelijk met een zak ijs tegen zijn hoofd op de spelersbank kwam hij daarna weer in het roulatieschema van de wedstrijd. Na afloop sprak Face-Off kort met hem maar hij voelde zich verders oké.

Pas in de slotfase wisten de Belgen te scoren. Met een schot vanaf de ruimte tussen de face-off cirkels wist Andy Kolodziejczyk de 1-0 te maken. En Bryan Henry scoorde met een buzzer beater van dichtbij. De mannen van Zoetermeer kregen de puck maar niet weg rond de goal. En 0.8 seconden voor tijd werd het 2-0 voor de Bulldogs. En gezien de kansen verhoudingen qua schoten op goal elf om tien waren in het voordeel van de Panters. In de tweede periode waren de Belgen duidelijk de bovenliggende partij qua schoten met zestien om tien. Toch pakte de Panters een aansluitingstreffer. Zoetermeer captain Joy Turpijn scoorde met een strak schot op de powerplay waarbij Liège goalie Troy Passingham het antwoord schuldig moest blijven. En zoals in de eerste periode werd er twee minuten voor tijd gescoord door de Walen. Julien de Vriendt haalde de trekker over.

Spannend tot minuut 59

Zoetermeer bleef keihard werken, ook in de derde periode en dat werd beloond. Dani van Schilt gaf strak en hard voor vanaf links en Tobie Collard kon van dichtbij de puck over de schouder van Troy Passingham in het dak van het doel tikken. Dat was meteen in de eerste minuut van de derde periode dus Liège moest nog vol aan de bak. Beide goalies hielden hun teams op de been in de derde periode. Villehart Kuusamo zag weer een paar Belgen op hem afkomen maar wederom liet hij zich niet passeren in een 1-op-1 duel. En zoals in periode een en twee werd ook pas in de slotminuten van de derde periode gescoord door Liège. Andy Kolodziejczyk scoorde zijn tweede van de avond.

En de topscoorder uit de BeNe League Bryan Henry prikt nog de empty netter binnen voor de 5-2. Liége staat op matchpoint, maar kan Zoetermeer zaterdag in wedstrijd twee dezelfde intensiteit en werklust ten tooi spreiden als in deze wedstrijd dan zal het wederom een wedstrijd worden waarbij de Bulldogs ook gewoon vol aan de bak moeten.

#3 Andy Kolodziejczyk Foto: Kurt Tops
Previous Sprong twee assists bij winst van Seattle op St. Louis, vier goals Kopitar