Edmonton verslaat Toronto, Connor McDavid in illuster rijtje

Dag 135 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waarbij Edmonton Oiler Connor McDavid zich weer in een illuster rijtje voegt na de 5-2 winst tegen Toronto.

New Jersey Devil Dawson Mercer scoorde voor de zevende wedstrijd op een rij. En Kings goalie Jonathan Quick werd na zestien! seizoenen L.A. getrade naar de Blue Jackets. Verdediger van Arizona Jakob Chychrun gaat verder in Ottawa.Hij werd getrade voor drie draft picks.

Anaheim Ducks – Washington Capitals 2-3 OT

Washington kwam twee keer op voorsprong maar net zoveel keer scoorden de Duck de gelijkmaker. Maar in overtime was het Tom Wilson die zijn tweede van de avond maakte en zo het extra punt mee nam uit Californië.

Colorado Avalanche – New Jersey Devils 5-7

De zes game winning streak is voorbij voor Colorado. Aanvaller Dawson Mercer scoorde een keer en had drie assists.

Dallas Stars – Arizona Coyotes 4-2

In de derde periode maakte de Stars het verschil. Arizona kwam 2-0 voor daarna kreeg men vier unanswered goals om de oren. Miro Heiskanen scoorde de game winning goal in minuut 44 en een shorthanded goal werd gescoord drie minuten voor tijd door Tyler Seguin.

Edmonton Oilers – Toronto Maple Leafs 5-2

Voor de vijfde wedstrijd op een rij scoorde Connor McDavid twee goals. Ondanks alle trades van de afgelopen dagen door general manager Kyle Dubas van Toronto kon men geen potten breken tegen de Oilers.

Philadelphia Flyers – New York Rangers 2-3 OT

Vladimir Tarasenko scoorde zijn eerste overtime winner voor de Rangers. De ex St. Louis Blues speler bezorgde daarmee Philadelphia de achtste nederlaag in negen wedstrijden.

Vegas Golden Knights – Carolina Hurricanes 3-2

Twee goals van Jack Eichel en de game winner drie minuten voor tijd door Reilly Smith zorgde ervoor dat koploper in de Pacific Divisie Vegas koploper bleef.