België verslaat ook Zuid Afrika en promoveert naar IIA


Team Belgium World Champion 2020 div IIB, Foto: IIHF.com

De Belgische dames waren al wereldkampioen maar hebben nu ook ongeslagen het wereldkampioenschap IIHF Divisie IIB toernooi beëindigd aangezien ze het thuisland Zuid Afrika ook aan hun zegekar hebben gebonden.

LEES OOK: Verhit duel levert Liege ruime overwinning op tegen Herentals

België – Zuid Afrika 4-1

België mocht zelfs verliezen en dan nog bleven ze wereldkampioen en ze vervulde gewoon hun sportieve plicht. Het thuisland Zuid Afrika had Kroatië verslagen dus degradeerde niet. Belgie pakte in de veertiende minuut de voorsprong. Via een powerplay kon Anke Steeno (Cold Play Sharks Mechelen) vanuit de linkerkant de Zuid Afrikaanse goalie Shaylene Rorke passeren via de five hole. Dat was ook de eerste pauzestand. Met een schotenverhouding van 15-om-2 in het voordeel van de Belgische dames.

Bij de start van de tweede periode mocht Charlotte Swinnen (IHC Leuven) de back-up goalie het Belgische doel verdedigen. België bouwde de voorsprong uit met twee goals binnen drie minuten halverwege de wedstrijd. De 2-0 kwam van Renee de Wolf (Cold Play Sharks Mechelen)  die de puck ook five hole wist te scoren nadat de Zuid Afrikaanse goalie de puck liet vallen op een schot van Eline Leyen (Cold Play Sharks Mechelen). Ook de 3-0 was een five hole goal. Een schot vanaf afstand door Chinouk van Calster (Cold Play Sharks Mechelen) vond ook de achterkant van het net tussen de benen van de goalie door.

Goal voor Zuid Afrika

Een slashing straf voor Anke Steeno leverde een goal op voor Zuid Afrika. Binnen zeven seconden na puck drop viel de puck over de schouder van goalie Charlotte Swinnen binnen. De goal werd gescoord door Darlene Rhode die een schot van afstand van richting veranderde. Het slotakkoord was voor Louise Paulissen (Geleen Smoke Eaters) die de 4-1 op het scorebord bracht.

tekst gaat verder onder de foto

Wereldkampioen Foto: IIHF.com

Bij de beste speelsters van het toernooi vielen twee Belgische speelsters in de prijzen. Goalie Nina van Orshaegen (Cold Play Sharks Mechelen) en beste forward werd Lotte de Guchtenaere (Cold Play Sharks Mechelen).

De samenvatting + prijsuitreiking

 

Previous Verhit duel levert Liege ruime overwinning op tegen Herentals
Next Sprong weer scratch, Seattle krijgt klop van Toronto