Verhit duel levert Liege ruime overwinning op tegen Herentals

Bene League

Een wedstrijd in strijd om de Inter Regio Cup leverde beide teams een aantal schorsingen op. Liège won ruim op bezoek bij Herentals.

HEYLEN VASTGOED HYC -LIEGE BULLDOGS IHC 2-9

Binnen tien minuten was het al 0-2 door een snelle goal van Frank Neven en in de tiende minuut scoorde Bryan Kolodziejczyk. Nog voor het einde van de eerste periode was het Jordan Paulus die bij de eerste beste powerplay voor de Walen de 3-0 maakte.

In de tweede periode was het Jacques de Ceuster die de 1-3 maakte. Maar twee snelle goals achter elkaar van Bryan Henry en Olaf-Jan Schoningh betekende halverwege de wedstrijd dat de stand 5-1 in het voordeel van Liège was en dat Arne Waumans naar de kant werd gehaald en Kevin van Looveren het doel van HYC ging verdedigen. 28 seconden voor het einde van de tweede periode scoorde Bryan Henry zijn tweede goal van de avond. Henry vervolmaakte zijn hattrick door op de powerplay na een straf van Mauro Pyl aan het begin van de derde periode zijn derde goal te scoren.

Daarna werd het wat onvriendelijker tussen de aartsrivalen. Maar Mitch Morgan scoorde wel op de powerplay de 2-7 voor HYC. Nadat alle gevechten waren gesetteld scoorde Liège in de laatste vier minuten nog twee keer. Milan Jurik en Michael Distate brachten de eindstand naar 9-2 en daarmee werden de Bulldogs de winnaars van de Inter Regio Cup. Beide coaches zullen niet blij zijn geweest met de schorsingen. Want in de eerste play-off wedstrijd aanstaande woensdag in Zoetermeer tegen de Panters. Mist Liège Renzo Meulenbeek, Benjamin Henrottay, Sam Taci en Loris Darques. Aankomende zaterdag als Herentals op bezoek gaat in Geleen zullen zij vijf spelers missen. Tijs Vreys, Emil Goris, Jacques de Ceuster, Rik Cuylen en Joren Moonen.