Den Haag wint strijd om landskampioenschap in Thialf van Heerenveen


Den Haag landskampioen 2023 Foto: Cor Machielsen Face-Off

Op zondag 26 februari werd de finale van de Final Four gespeeld in Thialf tussen Den Haag en Heerenveen. In tegenstelling tot de bekerfinale was Den Haag nu duidelijk de bovenliggende partij en werd men landskampioen door Heerenveen met 3-1 te verslaan.

LEES OOK: Goalie goal Linus Ullmark, Anaheim verslaat Carolina

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Unis Flyers Heerenveen 3-1

Het was een relatief gelijk opgaande strijd in de beginfase van de wedstrijd. De mannen uit Heerenveen testte HIJS goalie Brett Magnus met wat schoten van afstand. In de derde speelminuut kreeg Heerenveen de eerste straf. Wesley de Bruijn kon de strafbank in met een high sticking penalty. Den Haag kon niet profiteren van de twee minuten overtal. Halverwege de eerste periode kon Heerenveen een dikke minuut 5-on-3 maar men kreeg weinig schoten op het doel van HIJS. In de vijftiende minuut kwam Den Haag op voorsprong. Chad Niddery trok vanaf rechts naar binnen en wilde de puck spelen naar Jeffrey Melissant maar via de stick van Flyers Eef Gerritsen werd goalie Martijn Oosterwijk gepasseerd. Een minuut na de openingsgoal kon Justin Evers Den Haag op 2-0 schieten maar Martijn Oosterwijk redde bekwaam. De 1-0 was ook de eerste pauzestand in Thialf.

#21 Chad Niddery Foto: Cor Machielsen Face-Off

Score uitbreiden

De tweede periode was overduidelijk een periode voor Den Haag. Maar pas halverwege de wedstrijd kon men het overwicht in een goal uitdrukken. Hetzelfde trio als bij de 1-0 waren verantwoordelijk. Alleen in omgekeerde volgorde. Chad Niddery met een lange assist op Joey Oosterveld en die gaf de puck door aan Jeffrey Melissant en die moet je zo’n kans niet geven. En zeker niet in alle vrijheid terwijl Heerenveen met een line change bezig was.

Bij de 3-1 was het een opzetje tussen wederom Chad Niddery en Joey Oosterveld waarbij Oosterveld langs de goalie ging en met een backhander tegendraads de 3-0 maakte. In minuut 38 was er een grote kans voor Heerenveen. Mike Collard probeerde twee keer van dichtbij te scoren. De eerste keer moest Brad Magnus in de spagaat om met zijn legguard de puck uit het doel te houden en de tweede keer was het een scrimmage waarbij Magnus de puck met zijn glove hand kon bedekken.

Heerenveen ging wat opportunistischer van start in de derde periode en dat resulteerde binnen vier minuten de 1-3. Trevor Hunt schoot van afstand en uit de rebound was het Roope Nikkila die dan eindelijk Brett Magnus wist te passeren. Veel meer grote mogelijkheden waren er verders niet meer. Den Haag controleerde de wedstrijd. Miste in de slotfase nog de 4-1 omdat een afstandsschot vanaf eigen verdedigingsvak terwijl het net leeg was van Heerenveen tegen de paal stuiterde. Joey Oosterveld werd verkozen tot man of the match.

tekst gaat verder onder de foto

#3 Joey Oosterveld MOTM Foto: Cor Machielsen Face-Off

IJshockeyers Den Haag prolongeren landstitel: ze verslaan Heerenveen in Thialf

Bekijk de samenvatting van de strijd om de landstitel tussen de ijshockeyers van UltimAir Hijs Hokij Den Haag en de Unis Flyers Heerenveen.

Previous Goalie goal Linus Ullmark, Anaheim verslaat Carolina
Next Verhit duel levert Liege ruime overwinning op tegen Herentals