Belgische goalie Nina van Orshaegen verslaat Australië


Dag drie van het IIHF wereldkampioenschap dames divisie II groep B. Turkije heeft zich teruggetrokken in verband met de zware aardbeving die het land heeft getroffen. Het wk bestaat nog uit vijf teams te weten België, Kroatië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika en Australië. België versloeg in een zeer aantrekkelijke wedstrijd Australië met 1-0. Dankzij een fenomenale goalie Nina van Orshaegen.

LEES OOK: Connor McDavid 800 punten Leon Draisaitl 700, Ryan O’Reilly hattrick

Belgie – Australie 1-0

Dat het na de eerste periode nog 0-0 was, was een klein wonder. En dat kleine wonder heet Nina van Orshaegen (Cold Play Sharks Mechelen). De Aussies schoten maar liefst zeventien keer op het Belgische doel in de eerste periode en iedere puck was voor Nina. De Belgen lukte het maar vier keer om de Australische doelvrouwe onder vuur te nemen. In de tweede periode was de schoten verhouding een stuk beter verdeeld. Zeven om elf en nog steeds in het voordeel van de dames uit Australië. En op de powerplay was het Femke Bosmans (Cold Play Sharks Mechelen) die de Australische goalie Imogen Perry wist te passeren. Chinouk van Calster (Cold Play SHarks Mechelen) schoot vanaf de blauwe lijn en Femke Bosmans kon van dichtbij de puck zo van richting veranderen dat de Australische goalie kansloos was.

Een standbeeld voor Nina van Orshaegen

De laatste periode was het eenrichtingsverkeer van Australië op het doel van België. Maar liefst twintig schoten kreeg van Orshaegen nog te verwerken. Maar naast de goalie ook een compliment aan de penalty killers van België want in de laatste periode werden er drie straffen uitgedeeld aan de Belgische dames. In totaal redde Nina van Orshaegen dus 48 keer voor België. Een medaille kan haast niet meer worden misgelopen maar de vraag zal zijn welk metaal?

 

Previous Connor McDavid 800 punten Leon Draisaitl 700, Ryan O'Reilly hattrick
Next Comeback Chicago na 3-0 achterstand met vier unanswered goals