Connor McDavid 800 punten Leon Draisaitl 700, Ryan O’Reilly hattrick


Dag 127 van de NHL bracht ons negen wedstrijden waarbij Oilers Connor McDavid de 800 punten aantikt en zijn teamgenoot Leon Draisaitl de 700 punten heeft aangetikt. De nieuwe aanwinst van de Leafs Ryan O’Reilly een hattrick scoorde en na de winst van Detroit op Washington de strijd om twee wild card tickets nu voor zeven teams open ligt in de Eastern Conference.

LEES OOK: Belgische dames openen wk met tien goals

Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 3-6

Drie wedstrijden had Ryan O’Reilly nodig om een hattrick te scoren voor de Toronto Maple Leafs en Mitchell Marner gaf vijf assists.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Edmonton Oilers – Philadelphia Flyers 4-2

Na vier nederlagen op een rij werd er weer eens gewonnen door de Oilers maar daar zag het na veertig minuten nog niet naar uit. De Oilers hadden pas tien schoten op het doel van Flyers goalie Carter Hart. In de derde periode waren het er zeventien waarbij Connor McDavid twee keer scoorde en Leon Draisaitl een keer. Connor McDavid had ook nog een highlight reel die niet in de samenvatting zit.

 

tekst gaat verder onder de YouTube video

Washington Capitals – Detroit Red Wings 1-3

Nog steeds zonder captain Alexander Ovechkin verloor Washington voor de vijfde keer op een rij. Voor Detroit scoorde Pius Suter twee goals.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Carolina Hurricanes – St. Louis Blues 4-1

De derde wedstrijd op rij die de Blues verliezen na het vertrek van hun captain. Het is voor Carolina de dertiende overwinning in vijftien wedstrijden. Twee goals kwamen van de stick van Andrei Svechnikov.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Chicago Blackhawks – Vegas Golden Knights 3-2 SO

Vijfenvijftig seconden voor het einde van de derde periode scoorde Tyler Johnson de 2-2 voor Chicago. En hij scoorde ook als enige een shootout zodat het extra punt in Chicago bleef.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Minnesota Wild – Los Angeles Kings 2-1

Na vier overwinningen op een rij voor de Kings moest men een nederlaag incasseren. Ryan Hartman scoorde twee goals voor de Wild.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Nashville Predators – Vancouver Canucks 5-4 SO

Met twee goals in de laatste minuut zorgde Vancouver voor de gelijkmaker door goals van Conor Garland en Andrei Kuzmenko. Matt Duchene zorgde voor de winst van de Predators door als enige een shutout te scoren.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New Jersey Devils – Montreal Canadiens 2-5

Canadiens goalie Sam Montembeault maakte 38 saves. Montreal schoot maar achttien keer op het doels van de Devils maar wist wel vijf keer te scoren.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Tampa Bay Lightning – Anaheim Ducks 6-1

De zesde nederlaag op een rij voor Anaheim Ducks. In de tweede periode wist men maar een keer op het doel te schieten van Tampa. Alex Killorn had twee assists.

Previous Belgische dames openen wk met tien goals
Next Belgische goalie Nina van Orshaegen verslaat Australië