België verliest van Kazachstan, nog wel op medaillekoers


De dames van U18 België liepen op 29 januari tegen de stugge ploeg van Kazachstan aan op het IIHF wereldkampioenschap dames U18 Divisie IIB. De Belgische dames verloren met 5-3. Maar zijn desondanks de nederlaag nog steeds op koers naar de medailles.

LEES OOK: Liège wint topper van Heerenveen, Zoetermeer verrast Geleen 

Kazachstan – België 5-3

De start was voor Kazachstan uitstekend te noemen. Sofiya Rakovskaya en Sofiya Zubkova zorgden binnen tien minuten al voor een 2-0 voorsprong. Maar binnen dertien seconden na de 2-0 maakte Ans van Hoof (HYC Herentals) de aansluitingstreffer voor België. Dat bleek ook de eindstand in de eerste periode. De tweede periode had duidelijk België het overwicht. Ze draaide door middel van twee goals de achterstand om naar een voorsprong. Abby Azitemina Kudidila (Charleroi Red Roosters) zorgde met haar eerste goal van het toernooi voor de gelijkmaker in minuut 26. Dik tien minuten later pakte de Belgen de voorsprong. Fenna Sempels (HYC Herentals) zorgde dat de Kazachstaanse goalie Kira Pritsker naar de bank mocht.

In de derde periode was er een duidelijk overwicht voor Kazachstan. België kwam maar tot drie schoten op doel. Mede ook dankzij twee straffen. En precies bij die twee straffen wist Kazachstan te profiteren. In minuut 44 scoorde Kira Krukholskaya de gelijkmaker. Drie minuten later was het Sofiya Zubkova met haar tweede goal van de dag. En ook de laatste werd gescoord door Zubkova. Een seconde na het einde van een powerplay bracht zij haar hattrick in orde en bepaalde de eindstand op 5-3. Door het verlies staat België nu op de derde plaats en is nog steeds in de race voor een medaille.

Previous Liège wint topper van Heerenveen, Zoetermeer verrast Geleen
Next Boston verliest van Carolina, Toronto verslaat Washington