Liège wint topper van Heerenveen, Zoetermeer verrast Geleen


Bene League

Op zondag 29 januari werd de topper tussen Heerenveen en Liège gespeeld. Liège wist zonder vier basiskrachten de drie punten mee te nemen uit Friesland. Herentals gaf weer een pandoering weg en wel tegen Mechelen en Zoetermeer won op bezoek in Geleen.

LEES OOK: Sprong wint met Seattle, Florida verslaat Boston

UNIS FLYERS HEERENVEEN – LIEGE BULLDOGS IHC 1-3

Heerenveen begon meteen vanaf de puck drop aan te vallen. Een snelle penalty voor de Walen hielp ook nog eens mee. Maar Liège goalie Troy Passingham liet zich niet passeren. Ongeveer halverwege de eerste periode was de schoten verhouding al tien om twee in het voordeel van de Friezen. Daarna zette Liège wat meer druk op het Friese doel van Martijn Oosterwijk. De Belgen werden gevaarlijker zeker nadat ook Heerenveen zijn eerste penalty kreeg. Eef Gerritsen mocht de ‘Sin Bin’ in voor hooking. De Belgen creëerde een aantal kansen maar de Friese goalie liet zich niet verrassen. Dat deed Liège wel. Shorthanded maakte Roope Nikkila de openingsgoal. De Belgen konden de puck niet wegwerken vanaf de boarding achter de goal en op assist van Henri Ruotalainen stond de 1-0 op het scorebord. Na twintig minuten was de schoten verhouding dertien om zestien in het voordeel van de bezoekers uit België.

De Belgen begonnen aan de tweede periode met nog een minuut en vijftien minuten op de powerplay. Dat leverde een aantal mogelijkheden op maar zoals in de eerste periode stond Martijn Oosterwijk op de juiste plek. Het was een wat timide periode vergeleken met de eerste. Schoten verhouding was zeven om acht. Maar die achtste was wel de mooiste actie uit de tweede periode. Met een man minder doordat Boet van Gestel een interference penalty pakte. Leek Bryan Henry eerst de puck te verspelen maar wist toch in puckbezit te blijven en ging op snelheid er vandoor ontsnapte aan twee verdedigers en met een tegendraads schot verraste hij Martijn Oosterwijk met de 1-1. Het was zijn honderdste goal in dienst van Liège.

Wie pakt de punten in Friesland?

De wedstrijd werd beslist in de laatste zes minuten. Eerst was het Yoran de Smet die van dichtbij toe wist te slaan. En nog geen anderhalve minuut later was het Olaf-Jan Schoningh die eveneens van dichtbij de zege veilig stelde voor de mannen uit Liège.

Flyerslive.tv

Highlights UNIS Flyers – Bulldogs de Liège.

SNACKPOINT EATERS LIMBURG – ZOETERMEER PANTERS 2-5

Geleen had het heel lastig tegen Zoetermeer. Joy Turpijn scoorde een natural hattrick in een tijdsbestek van zeven minuten. Pas daarna kon Eaters tegen scoren. Mitch Koumans scoorde de 1-3. Vlak na de goal van Koumans stopte Zoetermeer goalie Villehart Kuusamo een penalty shot. Dat deed hij zaterdagavond ook al tegen Den Haag. De 1-3 was ook de tussenstand na veertig minuten hockey. Acht minuten voor tijd maakte oud Panter Harley Verkroost het weer spannend door ‘Das Anschlusstor’ te maken voor Geleen. Maar nog geen drie minuten later bouwde Giancarlo van Ulsen de voorsprong weer uit. Het laatste woord in deze wedstrijd was voor Berry Donders die de empty netter maakte.

Turpijn Zoetermeer Panters
#19 Joy Turpijn Foto: Robert Bos

HEYLEN VASTGOED HYC – MECHELEN GOLDEN SHARKS 9-2

Herentals deed goede zaken afgelopen weekend door in Liège te winnen en thuis van Mechelen. Mechelen kreeg een flinke pandoering. De stand na de eerste periode was 2-0 voor HYC. Gescoord werd er door Rik Cuylen en Roope Juhani Niskanen. In de tweede periode werd het verschil gemaakt door HY. Men wist nog vijf keer te scoren. Ook scoorde Mechelen twee keer zodat de stand na veertig minuten 7-2 was. Mitch Morgan en Ville Juhani Saloranta scoorde ieder twee keer. De eindstand werd 9-2 omdat HYC in de laatste periode nog twee keer scoorde.

#23 Ville Juhani Saloranta Foto: Kurt Tops
Previous Sprong wint met Seattle, Florida verslaat Boston
Next België verliest van Kazachstan, nog wel op medaillekoers