Sprong wint met Seattle, Florida verslaat Boston

Dag 107 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Seattle na de winst op Columbus weer koploper zijn in de Pacific Divisie nadat Vegas en L.A. verloren. De Oilers een emergency back-up goalie lieten invallen op verzoek van de spelers.

Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 2-1 OT

Trevor Zegras won voor Anaheim de wedstrijd in overtime.

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 4-2

De vierde nederlaag op rij voor de Blues. Voor Colorado is het de zevende overwinning in acht wedstrijden. Evan Rodriques scoorde met de 3-0 de game winning goal voor de Avalanche.

Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 7-3

Connor McDavid (1G, 2A), Leon Draisaitl (1G, 2A) en Zach Hyman (1G, 2A) behaalden allen drie punten.

Florida Panthers – Boston Bruins 4-3 OT

Boston pakte de voorsprong 49 seconden voor tijd via David Pastrnak. Maar drie seconden voor tijd was het Aleksandar Barkov die de gelijkmaker scoorde voor de Panthers. Zeventien seconden in overtime was het Sam Rheinhart die Florida de winst bezorgde.

Minnesota Wild – Buffalo Sabres 3-2 SO

Een gelijke stand na 65 minuten zorgde voor shootouts. Frederick Gaudreau zorgde voor de winnende shootout.

New York Islanders – Vegas Golden Knights 2-1 OT

New York goalie Semyon Varlamov stopte een penaltyshot in overtime en Mathew Barzal scoorde de game winning goal.

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 5-0

Ottawa goalie Anton Forsberg pakte een shutout door alle 28 schoten te stoppen van de Canadiens. Claude Giroux scoorde twee goals en had een assist.

Pittsburgh Penguins – San Jose Sharks 4-6

Sharks Logan Couture zorgde voor de twee belangrijkste goals van de avond. De game winner met de 5-4 en 6-4.

Seattle Kraken – Columbus Blue Jackets 3-1

Daniel Sprong had voor Seattle bijna negen minuten ijstijd. Hij kwam tot een schot. Eeli Tolvanen scoorde voor de derde wedstrijd op een rij.

Tampa Bay Lightning – Los Angeles Kings 5-2

Het is een franchise record voor Tampa twaalf thuiswedstrijden op een rij winnen. Rookie Nick Perbix gaf drie assists.

Winnipeg Jets – Philadelphia Flyers 0-4

De derde nederlaag op een rij voor Winnipeg. Flyers goalie Carter Hart stopte alle veertig schoten van de Jets.