Bijna stunt Mechelen tegen Heerenveen, HYC shutout Liège


Bene League

Alle acht clubs kwamen op zaterdagavond in actie in de BeNe League. Herentals versloeg op bezoek Liège. Leuven verloor van Geleen. Zoetermeer maakte het spannend tegen Den Haag en verloor nipt en Heerenveen had overtime nodig op bezoek in Mechelen.

LEES OOK: Ex NHL, KHL speler Janis Sprukts nieuwe coach Mechelen

LIEGE BULLDOGS IHC – HEYLEN VASTGOED HYC 0-1

Over dertien dagen is de Belgische bekerfinale en de generale repetitie werd een prooi voor Herentals waar goalie Arne Waumans een shutout pakte door alle schoten van Liège te stoppen. Pas laat in de wedstrijd wist HYC te scoren. Op de powerplay sloeg Roope Juhani Niskanen toe en wist hij Buldogs goalie Troy Passingham te passeren.

#90 Arne Waumans Foto: Kurt Tops

CHIEFS LEUVEN – SNACKPOINT EATERS LIMBURG 2-4

Geleen draaide de wedstrijd om in minuut vijftig. Tot die tijd stond men achter met 2-1 door goals van Alec James en Ben Boute in de eerste periode. In de tweede periode scoorde Nick Guiney de aansluitingstreffer. Een penalty van Alec James voor tripping zorgde ervoor dat Geleen met een man meer kwam te staan. Lars van Sloun scoorde de 2-2 waarna 61 seconden later Nick Guiney zijn tweede goal scoorde en daarmee de Eaters op voorsprong zette. Nick Guiney maakte zijn hattrick compleet door ook nog een empty netter te scoren.

#91 Nick Guiney Foto: Facebook Chiefs Leuven

ZOETERMEER PANTERS – ULTIMAIR HIJS HOKIJ 3-4

Den Haag had weer een uitstekend weekend. Er kwamen zes punten bij op de ranglijst. Richting het einde van de eerste periode scoorde Bjorn Willemse met een keiharde one-timer die de teruggekeerde Panters goalie Villehart Kuusamo kansloos liet. Een steal bij de blauwe lijn betekende dat Joy Turpijn door kon gaan op HIJS goalie Brett Magnus en Turpijn wist de 1-1 te scoren. Een halve minuut voor het einde van de eerste periode scoorde Jeffrey Melissant de 2-1. Chad Niddery schoot op de goalie en de rebound leverde een intikker op voor Melissant. Ronald Wurm scoorde de 3-1 voor Den Haag op de powerplay.

Twee goals binnen 41 seconden zorgden ervoor dat Zoetermeer de stand gelijk trok. Eerst een soort van controversiële goal van Tobie Collard. Het schot van Dani van Schilt stuiterde uit de handschoen van Brett Magnus en stuiterde dus wel of niet over de lijn maar Collard gaf blijkbaar het laatste tikje toen Magnus de puck nog probeerde te pakken. 41 seconden later kreeg Thomas Borgman een niet te missen kans op een rebound. Hij scoorde zijn tweede goal van de avond. Drieëndertig seconden later herstelde Joey Oosterveld weer de voorsprong. Hij scoorde een one-timer van dichtbij. De derde periode werd er niet meer gescoord.

Joey Oosterveld CAIROX HIJS Hokij IJshockey
#3 Joey Oosterveld Foto: Robert Bos

MECHELEN GOLDEN SHARKS – UNIS FLYERS HEERENVEEN 4-5 OT

De eerste periode pakte Heerenveen een 2-0 voorsprong. Roope Nikkila en Wessel Copier zorgde voor de 0-2 tussenstand. In de tweede periode werd het verschil in goals naar een teruggebracht. Eerst was het voor Mechelen Vadim Gyesbreghs die de aansluitingstreffer maakte. Daarna bouwde Heerenveen de voorsprong weer uit met een goal door Eef Gerritsen. Negen seconden nadat Heerenveen captain Trevor Hunt een tripping penalty kreeg wist Ben van den Bogaert het verschil weer op een goal terug te brengen. Aan het begin van de derde periode bracht Sandro Bosmans dan het Ice Skating Centre in extase door de 3-3 te scoren. Maar Heerenveen gaf niet op. Vijf minuten voor tijd was het Eef Gerritsen die Heerenveen met zijn tweede goal van de avond weer op voorsprong zette. Twee minuten voor tijd scoorde Vadim Gyesbreghs ook zijn tweede goal van de avond. En zorgde zo voor een punt voor de debuterende coach Janis Sprukts. Het slotakkoord was voor Heerenveen. Op de powerplay in overtime scoorde Roope Nikkila de game winning goal.

#19 Roope Nikkila Foto: Kurt Tops

 

Previous Ex NHL, KHL speler Janis Sprukts nieuwe coach Mechelen
Next Sprong wint met Seattle, Florida verslaat Boston