Ex NHL, KHL speler Janis Sprukts nieuwe coach Mechelen


De laatste paar weken zijn er wat veranderingen bij Mechelen gebeurd. Goalie Wouter Peeters is terug naar Finland, Lester Brown heeft een achillespees blessure en is dit seizoen inmiddels gestopt. En ook nog coach Danny Gysbreghs die te druk is met werk en privé heeft afscheid genomen van Mechelen Golden Sharks. Janis Sprukts is de opvolger van Gyesbreghs.

LEES OOK: Snackpoint Eaters Geleen haalt Letse KHL-er Jānis Sprukts

Janis Sprukts is de nieuwe coach van Mechelen

Face-Off sprak vandaag met Janis Sprukts. Over hoe zo’n ervaren NHL, AHL, en KHL speler terecht komt bij Mechelen. En wat hij verwacht van het team. Janis kwam in het seizoen 2020/2021 naar Geleen op voorspraak van toenmalige coach, huidig assistent coach bij Liegè Gints Bikars.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Hij woont al twee jaar in Kerkrade en toen de vacature vrij kwam bij Mechelen heeft Gints Bikars contact opgenomen met de general manager van Mechelen Golden Sharks en nu is Janis Sprukts dus trainer van Mechelen. Door zijn jaren in de NHL, AHL en vooral KHL heeft hij professionaliteit hoog in het vaandel staan. Het is eerst natuurlijk om de balans te vinden tussen de spelersgroep en de coach. Hij heeft een spel idee voor ogen en nu gaat het erom om dat over te brengen op de groep en de groep mee te krijgen. Wij wensen Janis veel succes bij Mechelen Golden Sharks.

Jānis Sprukts Eaters Geleen

Previous Sprong heeft assist maar verliest met Seattle van Calgary
Next Bijna stunt Mechelen tegen Heerenveen, HYC shutout Liège