U20 Belgie lijdt zure overtime nederlaag tegen China


Op het IIHF wereldkampioenschap U20 mannen divisie II groep B trad België aan tegen China. In overtime verloor men van de Chinezen.

LEES OOK: Winnipeg koploper Western Conference, Vancouver verslaat Carolina

België – China 1-1

Onze zuiderburen startte furies. Al na een kleine minuut lag het bevroren rubber al achter de Chinese goalie Bojan Tian. Op de powerplay na een straf voor China voor tripping waren het de broertjes Vreys die voor de 1-0 zorgde. Tijs Vreys (HYC Herentals) had de assist en Lowie Vreys (HYC Herentals) schoot van dichtbij binnen. Terwijl België weer een powerplay kreeg liep het niet zoals het zou moeten. Lowie Vreys liet zich in de neutrale zone de puck afpakken door Kailin Chen en die kon op snelheid op goalie Stein Raeymaekers (Chiefs Leuven) af en wist te scoren. Ondanks het grote overwicht van de Belgen qua schoten op goal met 13-om-6 staat het 1-1 na de eerste periode.

In de tweede periode pakte beide teams wel erg veel straffen. Zowel de Belgen als de Chinezen mochten vijf keer naar de strafbank. Beide teams wisten wel te scoren met een man meer op het ijs. België deed dat in minuut 27. Op assist van Eneas Palmaerts (Golden Sharks Mechelen) wist Tobi Gentry (HYC Herentals) de 2-1 binnen te schieten vanuit de linkerflank. Precies vier minuten later deed China ook de lamp oplichten. Tenge Huang wist pas na de tweede rebound te scoren. Wederom was het voordel qua schoten op doel in het voordeel van de Belgen. Dit keer was het 13-om-7. Tussenstand 2-2 na veertig minuten IJshockey.

Wie gaat winnen?

Net zoals in de eerste periode kwam België weer furieus uit de startblokken wat resulteerde in een 3-2 voorsprong na een minuut. Enrique de Meyere (Golden Sharks Mechelen) scoorde vanuit de rechterflank. Nadat de Chinese goalie nog op de grond lag na een eerdere redding. Vijf minuten voor tijd werd puck verlies aan de boarding afgestraft door de Chinezen die er ook nog een stevige hit uitgooide. Rong Luan scoorde de 3-3 voor China. Dat werd ook de eindstand in reguliere speeltijd. In overtime kreeg China de meeste mogelijkheden maar pas in de laatste minuut verloor België de puck in het neutrale vak en op de breakout wist Zhiyi Lyu van dichtbij de game winner te scoren.

Previous Winnipeg koploper Western Conference, Vancouver verslaat Carolina
Next Sprong verliest met Seattle, 1000 wedstrijden David Krejci