Sprong verliest met Seattle, 1000 wedstrijden David Krejci

Dag 95 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waarbij Daniel Sprong na acht overwinningen op een rij weer eens verloor met Seattle van Tampa. David Krejci speelde zijn duizendste wedstrijd voor Boston.

Seattle Kraken – Tampa Bay Lightning 1-4

Twee empty netters hielpen de Lightning om de win streak van Seattle te stoppen. Daniel Sprong had dertien minuten ijstijd. En Sprong had geen schot op doel en kwam tot een blocked schot.

Boston Bruins – Philadelphia Flyers 6-0

David Krejci had drie assists in zijn duizendste wedstrijd. Twee goals voor Pavel Zacha en David Pastrnak. Goalie Jeremy Swayman stopte alle 29 schoten van de Flyers.

Buffalo Sabres – Florida Panthers 1-4

De vierde nederlaag in vijf wedstrijden voor de Sabres. Voor Florida had Matthew Tkachuk drie assists.

Colorado Avalanche – Detroit Red Wings 6-3

Twee goals en twee assists voor Nathan MacKinnon. Cale Makar had een assist minder en pakte dus drie punten.

Columbus Blue Jackets – New York Rangers 1-3

De vierde nederlaag in vijf wedstrijden voor de Blue Jackets. Kaapo Kakko had twee assists waaronder bij de game winning goal van Barclay Goodrow.

New York Islanders – Washington Capitals 3-4 OT

Een 3-0 voorsprong na 23 minuten bleek niet voldoende voor de winst van de Islanders. T.J. Oshie scoorde de gelijkmaker in de derde periode en in overtime zorgde Dmitry Orlov voor de winst voor de Caps.

Nashville Predators – Calgary Flames 2-1

Mede dankzij Nashville goalie Juuse Saros die in de derde periode 21 schoten stopte wonnen de Predators met 2-1 van de Flames.

Pittsburgh Penguins – Anaheim Ducks 4-3 OT

De Penguins hadden overtime nodig tegen de Ducks. Anaheim pakte in minuut 56 door een goal van Trevor Zegras de voorsprong. Bryan Rust scoorde de gelijkmaker 25 seconden voor tijd en een dikke minuut later scoorde Jake Guentzel in overtime de game winner.

San Jose Sharks – New Jersey Devils 3-4 SO

De Devils pakte hun zevende road win op een rij. Jack Hughes scoorde de gelijkmaker voor New Jersey tien minuten voor tijd. En Tomas Tatar scoorde de game winning shootout.

St. Louis Blues – Ottawa Senators 2-1

Blues goalie Jordan Binnington maakte 32 saves. De basis werd gelegd in de eerste periode toen Jake Neighbours en Noel Accari St. Louis op een 2-0 voorsprong zette.

Vegas Golden Knights – Dallas Stars 0-4

Een shutout voor Stars goalie Jake Oettinger. Hij stopte alle 27 schoten van de Knights. Ty Dellandrea gaf twee assists.