Canada wereldkampioen, Tsjechië zilver en USA brons


foto: Twitter @hockeycanada

De finaledag van de IIHF Top Divisie zal lang over worden nagepraat. De wedstrijd om brons stond bol van goals en werd net als de finale pas beslist in overtime. Canada was wederom de beste. Met Tsjechië wat tweede eindigde en de U.S.A. speelde een knotsgekke wedstrijd met vijftien goals tegen Zweden.

LEES OOK: Anaheim shutout Dallas, Minnesota verslaat Tampa Bay

U.S.A. – Zweden 8-7 OT

De tweede periode was echt een gekkenhuis bijna iedere goede aanval leverde een goal op. Maar liefst negen goals werden er gescoord. Amerika had twee keer een twee goals voorsprong maar Zweden maakte evenzovele keren gelijk. In de derde periode pakte Zweden zelfs brutaal de leiding maar moest die weer afstaan aan Amerika. 22 seconden voor tijd zorgde Filip Bystedt voor blije gezichten bij de Zweden en zure gezichten bij de U.S.A. Maar twee minuten na de start van de overtime was alles weer omgekeerd. Chaz Lucius van de Winnipeg Jets scoorde de goal wat Amerika de bronzen medaille opleverde. Hij volmaakte ook zijn hattrick want hij scoorde drie goals in totaal deze wedstrijd.

tekst gaat verder onder de Vimeo video

Tsjechie – Canada 2-3 OT

Canada leek na 24 minuten op rozen te zitten toen Shane Wright van de Seattle Kraken de 2-0 maakte nadat in de eerste periode Dylan Guenther van de Arizona Coyotes met een powerplay goal de score had geopend. Echter gaven de Tsjechen niet op en met twee snelle goals binnen een minuut in minuut 53 werd het gelijk. Jiri Kulich van de Buffalo Sabres en Jakub Kos zorgde voor de 2-2. De laatste zeven minuten werd er niet meer gescoord. Dik zes minuten in de overtime bracht Dylan Guenther 10735 toeschouwers in het Scotiabank Centre in Halifax in extase met zijn tweede goal.

Previous Anaheim shutout Dallas, Minnesota verslaat Tampa Bay
Next Seattle met Sprong verslaan Toronto, 500 assists McDavid