Seattle met Sprong verslaan Toronto, 500 assists McDavid

Dag 84 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Seattle in Toronto met 5-1 wonnen. Connor McDavid als vijf snelste speler in de NHL 500 assists gaf.

Toronto Maple Leafs – Seattle Kraken 1-5

Met deze uitoverwinning behaald Seattle het aantal uitoverwinningen van vorig seizoen nu al. Vince Dunn scoorde een goal en had twee assists. Daniel Sprong had dik twaalf minuten ijstijd. Hij kwam tot twee schoten op doel.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Edmonton Oilers – New York Islanders 4-2

Oilers Leon Draisaitl behaalde zijn vierhonderdste assist en Connor McDavid zijn vijfhonderdste. Ook behaalde McDavid de 75 punten als vier snelste speler in de afgelopen dertig jaar.

Carolina Hurricanes – Nashville Predators 3-5

Een franchsie record voor Predators goalie Juuse Saros die 64 redding maakt in een reguliere wedstrijd. Mark Jankowski scoorde de game winning goal in minuut 46.

Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 2-6

Vier unanswered goals voor de Capitals, waarvan een van Alexander Ovechkin waarvan nu “The Great One” Wayne Gretzky ook zegt. Het gaat er niet om of hij het gaat halen maar wanneer.

Los Angeles Kings – Boston Bruins 2-5

In de derde periode scoorde Trent Frederic voor de Bruins twee goals binnen 34 seconden twee keer. Het is de dertigste overwinning voor Boston dit seizoen.

Montreal Canadiens – New York Rangers 1-4

Twee goals van Filip Chytil maakte het verschil voor de Rangers.

New Jersey Devils – St. Louis Blues 3-5

De achtste thuisnederlaag op rij voor de New Jersey Devils. Robert Thomas scoorde de game winning goal in minuut 50.

Philadelphia Flyers – Arizona Coyotes 6-2

Vier unanswered goals voor de Flyers die daarmee hun vierde overwinning op een rij pakte. Travis Konecny en Kevin Hayes scoorde beide een goal en hadden beide twee assists.

Vancouver Canucks – Colorado Avalanche 4-2

Drie goals binnen twee minuten en 33 seconden voor Vancouver draaide de wedstrijd om. Andrei Kuzmenko scoorde twee goals.

Vegas Golden Knights – Pittsburgh Penguins 5-2

De zesde nederlaag op een rij voor de Penguins. Jack Eichel deed weer mee na een blessure bij Vegas en scoorde een goal en gaf twee assists.