Ruime winst Den Haag, Zoetermeer niet voorbij Mechelen

Bene League

Op vrijdag zes januari was de restart na de korte winterstop voor de BeNe League. Den Haag had geen enkele moeite met Geleen en Mechelen won op bezoek in Zoetermeer.

ULTIMAIR HIJS HOKIJ – SNACKPOINT EATERS LIMBURG 8-1

Het begon met een lijst aan ontbrekende spelers aan beide kanten. Den Haag miste Joey Oosterveld, Alan van Bentem, Bartek Bison, Chad Niddery, Levi Boer en Jay de Ruiter. Bij Geleen ontbraken Deniz Mollen, Bob Gerretsen, Luca Heutmekers, Jord Smit en Lander Paulissen. De eerste periode ging nog redelijk gelijk op waarbij Justin Evers net na de afgelopen powerplay de 1-0 wist te maken na een straf voor Geleen. In de tweede periode was het HIJS wat vier keer scoorde en de stand naar 5-0 tilde. Stijn Knoop, twee keer Jay Huisman en Jaidy van Mourik zorgde na veertig minuten voor een 5-0 tussenstand.

In de derde periode ging Den Haag door met scoren. Jurryt Smid en de tweede van Jaidy van Mourik zorgde voor 7-0 na 51 minuten. Eaters coach Jeffrey van Iersel gunde goalie Ruben Wetzler zijn BeNe League debuut. De jonge goalie moest in de laatste acht minuten een keer vissen op een powerplay goal van Jeffrey Melissant maar stopte ook een aantal schoten van de Hagenaars. De goalie van HIJS was daarentegen niet blij met zijn verdedigers doordat negen seconden voor tijd op de powerplay Rolan Loos de eretreffer wist te maken voor Geleen en dus een shutout voor Brett Magnus door de neus boorde.

ZOETERMEER PANTERS – MECHELEN GOLDEN SHARKS 2-3

Een appje van een Face-Off spion na de wedstrijd zei eigenlijk genoeg over deze wedstrijd. ‘Die goalie van Mechelen Wouter Peeters is te goed voor de BeNe League en ik heb Zoetermeer nog niet zo goed zien spelen dit seizoen’. Uiteindelijk leverde het Zoetermeer niets op dan wat goodwill. Mechelen opende de score in de veertiende minuut. Arne van Espen wist Zoetermeer goalie Damian Onderwater te passeren. Na 32 minuten konden vier spelers gaan douchen die een game misconduct penalty kregen. Netjes verdeeld over beide teams. Rick van Haren en Bas Tammerijn van Zoetermeer en voor Mechelen Alain Maescalck en Jano Vanderhulst.

Op de powerplay die daarop volgde scoorde Verners Egle de 0-2. Echter zat Mechelen nog iets teveel in de euforie van de 0-2 want negen seconden daarna was de stand alweer teruggebracht tot 1-2. Thomas Borgman wist dan uiteindelijk de Mechelse goalie Wouter Peeters te passeren. Twee minuten voor de toeter van de break na de tweede periode bracht captain Vadim Gyesbreghs het verschil weer op twee goals. Een powerplay goal meteen elf seconden na de puck drop bracht Zoetermeer weer op een goal verschil. Attila Birke was de scherpschutter. Een kleine minuut 5-on-3 in minuut 48 kon de Panters ook niet aan de gelijkmaker helpen. Twintig seconden voor tijd met de goalie van het ijs en op de powerplay na een straf voor Stefaan Swennen leverde ook geen gelijkmaker op voor Zoetermeer.

#1 Wouter Peeters Foto: Robert Bos