Canada in overtime, Zweden doet het in drie minuten, Tsjechie, USA naar halve finale


WORLD JUNIORS 2022

Dag zeven van het IIHF wereldkampioenschap Top Divisie bracht ons de eerste van een best of three tussen Letland en Oostenrijk voor degradatie. Letland won. Finland leek op weg naar de halve finale maar Zweden sloeg toe in de laatste drie minuten. Tsjechie en de U.S.A. hadden weinig te duchten van Zwitserland en Duitsland en Canada ging met de hakken over de sloot door na overtime winst tegen Slowakije. De halve finales worden gespeeld op woensdag 4 januari en gaan tussen Tsjechië – Zweden en U.S.A. – Canada

LEES OOK: Sprong assist, Seattle verslaat Islanders, elf overwinningen op rij Carolina

Canada – Slowakije 4-3 OT

Ondanks een groot overwicht van in totaal 57 schoten tegen 27 lukte het Canada niet om de wedstrijd te beslissen in reguliere speeltijd. De Slowaakse goalie Adam Gajan speelde een uitstekende wedstrijd. Maar wie anders dan Connor Bedard besliste de wedstrijd in overtime. Hij was goed voor twee goals en een assist.
tekst gaat verder onder de Vimeo video

Finland – Zweden 2-3

Lange tijd leek het erop dat de Finnen bij de laatste vier zouden aansluiten maar ondanks een overwicht met shots on goal 35-om-20 lukte de Finnen het maar om twee keer te scoren tegen de Zweedse goalie Carl Lindbom. En in de laatste drie minuten werd het verschil gemaakt door de Zweden. Leo Carlsson scoorde de 2-2 in minuut 57 en shorthanded was het Victor Stjernborg met de game winning goal een minuut voor tijd.
tekst gaat verder onder de Vimeo video

Tsjechië – Zwitserland 9-1

De Tsjechen hadden niets te duchten van de Zwitsers die ondanks binnen 22 seconden op voorsprong kwamen. Na tien minuten was het al 3-1. Na veertig 7-1, en na zestig 9-1. Jiri Kulich (Buffalo Sabres) was goed voor twee goals en twee assists. Drie punten voor Marcel Marcel (2G, 1A) en twee goals van Gabriel Szturc.
tekst gaat verder onder de Vimeo video

U.S.A. – Duitsland 11-1

Net als de Tsjechen had Amerika niets te duchten van de Duitsers. 3-0 na de eerste periode. 8-0 na de tweede. 11-0 na 49 minuten en de eer werd gered voor de Duitsers door Luca Hauf die de enige treffer van de Duitsers scoorde. Voor de Amerikanen was er een met een hattrick. Logan Cooley (Arizona Coyotes, 3G, 1A). Redmond Savage (Detroit Red Wings) scoorde twee goals. Cutter Gauthier (Philadelphia Flyers) deed dat ook.
tekst gaat verder onder de Vimeo video

Letland – Oostenrijk 5-2

Letland en Oostenrijk gaan uitmaken in een best of three wie er gaat degraderen en wordt opgevolgd door de Noren. De eerste slag was voor Letland wat met 5-2 won van Oostenrijk. Maar het ging niet makkelijk. Pas na 48 minuten wisten de Letten de voorsprong te pakken.

Previous Sprong assist, Seattle verslaat Islanders, elf overwinningen op rij Carolina
Next Winter Classic prooi voor Boston, Colorado verliest van Vegas