Sprong assist, Seattle verslaat Islanders, elf overwinningen op rij Carolina

Dag tachtig van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waarbij Daniel Sprong een assist had bij de 1-0. Carolina won voor de elfde keer op rij.

Chicago Blackhawks – San Jose Sharks 2-5

De twaalfde nederlaag in dertien wedstrijden voor Chicago Blackhawks. Met twee assists verlengde Erik Karlsson zijn point streak voor de San Jose Sharks naar dertien wedstrijden.

Florida Panthers – New York Rangers 3-5

De vijfde nederlaag in zes wedstrijden voor Florida Panthers. Mika Zibanejad scoorde de eesrte twee goals van de wedstrijd en zette de New York Rangers op een voorsprong die ze niet meer kwijt raakten. Uiteindelijk scoorde Vincent Trocheck de game winner met de 4-2 vanuit een powerplay goal.

New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 4-5 SO

Martin Necas scoorde de gelijkmaker 4-4 voor Carolina op de powerplay in minuut 56. Tijdens de shootouts stopte Hurricanes goalie Antti Raanta alle drie de inzetten van de Devils. Andrei Svechnikov scoorde als enige een shootout en bezorgde Carolina de elfde overwinning op een rij.

Ottawa Senators – Buffalo Sabres 3-1

In zijn vijfde wedstrijd scoorde Ottawa rookie Jacob Lucchini zijn eerste NHL-goal.

Tim Stutzle scoorde twee goals en Senators goalie Anton Forsberg stopte 33 pucks van de Sabres.

Seattle Kraken – New York Islanders 4-1

Daniel Sprong had dik tien minuten speeltijd, gaf een assist bij de 1-0 en had een schot op doel. Eeli Tolvanen de first round pick van Nashville in 2017 speelt dit seizoen voor Seattle en scoorde zijn eerste Kraken goal. Het was ook nog de game winning goal.

Previous Red Wings drie goals 1:55 min, Boston evenaart franchise record
Next Canada in overtime, Zweden doet het in drie minuten, Tsjechie, USA naar halve finale