Canada wint van Zweden, USA verslaat Finland


WORLD JUNIORS 2022

Dag zes van het IIHF wereldkampioenschap junioren Top Divisie met vier wedstrijden waarbij de planning verdeeld werd voor de kwartfinales. De degradatiestrijd gaat tussen de Letten en de Oostenrijkers. De play-offs hebben een Scandinavisch onderonsje tussen Zweden en Finland. Tsjechië speelt tegen de Zwitsers. De Duitsers mogen aan de bak tegen de U.S.A. en het thuisland Canada speelt tegen de Slowaken.

LEES OOK: De definitieve doorbraak van Daniel Sprong is aanstaande

Zwitserland – Slowakije 4-3 SO

Zwitserland moest in reguliere speeltijd Slowakije verslaan om derde te worden. Het puntje van het gelijke spel was voor de Slowaken voldoende om derde te worden. Na twintig penalties schoot Rodwin Dionicio de winnende achter de Slowaakse goalie Adam Gajan.

tekst gaat verder onder de Vimeo video

Tsjechië – Duitsland 8-1

De tweede lijn van de Tsjechen was goed voor twaalf punten. David Spacek (Minnesota Wild) (1G, 1A), Stanislav Svozil (Columbus Blue Jackets) (1A), Jaroslav Chmelar (2G, 1A), Jakub Brabenec (Vegas Golden Knights) (3A) en Gabriel Szturc (1G, 1A). De Tsjechen eindigde als eerste in groep A.

tekst gaat verder onder de Vimeo video

U.S.A. – Finland 6-2

Door de winst van Amerika werden zij eerste in groep B en passeerde de Finnen. Jimmy Snuggerud had vier punten met een goal en drie assists.

tekst gaat verder onder de Vimeo video

Canada – Zweden 5-1

Canada moest Zweden verslaan om tweede te worden achter de Tsjechen. Dat ging vrij soepel ook gezien het aantal schoten op doel. 44 keer werd er op het doel van de Zweedse goalie Carl Lindbom geschoten. De Canadees Brennan Othmann (New York Rangers) scoorde twee van de vijf goals.

Previous De definitieve doorbraak van Daniel Sprong is aanstaande
Next Red Wings drie goals 1:55 min, Boston evenaart franchise record