Canada herstelt zich, Usa verslikt zich in Slowakije


WORLD JUNIORS 2022

Dag drie van het IIHF wereldkampioenschap Top Divisie leverde twee wedstrijden op. Canada herstelde zich van de nederlaag tegen Tsjechië en de USA verslikte zich in de Slowaken.

LEES OOK: Edmonton verslaat Calgary in “BOA”, Kuemper en Raanta shutouts

Slowakije – U.S.A. 6-3

Tyler Boucher (Ottawa Senators) scoorde twee powerplay goals maar dat was absoluut niet genoeg om een nederlaag af te wenden. Simon Nemec (New Jersey Devils) had drie assists voor de Slowaken. Voor de Slowaken scoorde zes verschillende spelers.

tekst gaat verder onder de video

Canada – Duitsland 11-2

Na de nederlaag tegen de Tsjechen was er in de Canadese kleedkamer wat onenigheid ontstaan om Connor Bedard de Michigan/LaCrosse move probeerde terwijl er nog geen winst was behaald. Hij snoerde in deze wedstrijd iedereen de mond met zeven punten. Vier assists en een echte hattrick. Dylan Guenther (Arizona Coyotes) scoorde drie powerplay goals.

Previous Edmonton verslaat Calgary in "BOA", Kuemper en Raanta shutouts
Next Sprong verliest met Seattle van Calgary, comeback Detroit