Murray verslaat oud team Pittsburgh met Toronto, tiende overwinning Devils

Dag 37 van de NHL bracht ons negen wedstrijden waarbij Anaheim weer eens wist te winnen. De Devils wonnen voor de tiende keer op een rij. En Leafs goalie Matt Murray ging op bezoek bij zijn oude team Pittsburgh en maakte daar 35 saves zodat de Leafs de punten mee naar Canada namen.

Anaheim Ducks – Detroit Red Wings 3-2 OT

De vierde nederlaag op een rij voor Detroit. Anaheim sloeg toe 50 seconden voor tijd in de overtime via Ryan Strome. Wel de eerste NHL-goal voor de 22-jarige Zweedse aanvaller van de Red Wings Jonatan Berggren.

Buffalo Sabres – Vancouver Canucks 4-5

De zesde nederlaag op een rij voor Buffalo. Drie punten (1G, 2A) voor Bo Horvat en de eerste goal in het shirt van Vancouver voor Ethan Bear.

Columbus Blue Jackets – Philadelphia Flyers 5-4 OT

Na 32 minuten ging Blue Jackets goalie Elvis Merzlikins naar de kant met een blessure. Ook met de back-up goalie werd er gewoon gewonnen. Vladislav Gavrikov scoorde de game winner in overtime voor Columbus.

Florida Panthers – Washington Capitals 5-2

Alweer de zevende nederlaag in negen wedstrijden voor de Capitals. 400 punten behaald door Panther Matthew Tkachuk en Carter Verhaege scoorde twee goals in de laatste drie minuten van de wedstrijd.

Montreal Canadiens – New Jersey Devils 1-5

Jack Hughes zorgde met twee goals en een assist voor de tiende overwinning op een rij. Voor de Devils franchise taat deze op de derde plaats.

Nashville Predators – Minnesota Wild 2-1

Preds Matt Duchene behaalde met een goal en assist zijn zevenhonderdste punt in de NHL. Nashville goalie Juuse Saros was goed voor 32 reddingen.

Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 2-5

Met een frisse goalie Matt Murray die terug kwam van een blessure en 35 saves maakte pakte de Leafs de Penguins. John Tavares scoorde voor Toronto de 1-0 en het was zijn vierhonderdste NHL-goal.

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 5-4 OT

Een shorthanded goal van Radek Faksa in minuut 56 zorgde voor de 4-4 door de Stars. Tampa lachte het laatst doordat Alex Killorn scoorde in overtime.

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 2-5

Vier unanswered goals van de Sharks in de derde periode zorgde mede voor de winst. Pas in minuut 57 scoorde Timo Meier de game winning goal. de 4-2 en 5-2 waren empty netters.