Mechelen pakt punt in Den Haag, Heerenveen verliest bij Neuwied


Bene League

Twee wedstrijden op vrijdag 18 november. Een voor de BeNe League en een voor de Inter Regio Cup. Den Haag kreeg Mechelen op visite en Heerenveen reisde af naar Duitsland voor de IRC wedstrijd tegen Neuwied.

LEES OOK: Murray verslaat oud team Pittsburgh met Toronto, tiende overwinning Devils

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Mechelen Golden Sharks 3-2 OT

Een spannende maar sportieve wedstrijd. Met een goed leidende arbitraal trio die maar twee straffen over de hele wedstrijd uitdeelde. In de veertiende minuut werd de eerste straf uitgedeeld. En die was voor Mechelen speler Arne van Espen met een interference penalty. Daar profiteerde de Hagenezen na dertig seconde direct van. Alan van Bentem gaf de assist aan Chad Niddery en die scoorde de 1-0. Twee minuten later werd de stand gelijk getrokken door Verners Egle na een assist van Ben van den Bogaert. En zo gingen we de pauze in met een 1-1 stand op het bord. De tweede periode hetzelfde beeld, een sterker Hijs maar Den Haag vond iedere keer uitblinkende Golden Sharks goalie Wouter Peeters op hun weg. De Sharks waren bij tijd en wijle ook gevaarlijk met snelle en gevaarlijke uitbraken. En na zeven minuten was het Sandro Bosmans die de 1-2 scoorde en zo nam Mechelen brutaal de leiding in de hofstad.

Halverwege de wedstrijd kreeg HIJS speler Bjorn Willemse een penalty voor holding. Maar de Belgen konden daar niet verder van profiteren en zo werd de tweede periode afgesloten in het voordeel van de Belgen met een 1-2 tussenstand na veertig minuten ijshockey. In de derde periode ging het tempo bij Hijs nog verder omhoog. Maar steeds lag of stond de Belgische goalie in de weg. Uiteindelijk in minuut 53 was het Jeffrey Melissant die na een assist van Alan van Bentem die de 2-2 van dichtbij scoorde. Het restant van de wedstrijd probeerde beide ploegen het wel maar konden ze zich gaan opmaken voor de overtime. In de overtime won Den Haag de face-off en ging gelijk in de aanval en dat resulteerde na dertien seconde dat Chad Niddery zijn tweede van de avond scoorde en zo ontplofte de Uithof van vreugde.

#1 Wouter Peeters Foto: Robert Bos

EHC Die Bären Neuwied – Unis Flyers Heerenveen 4-2

Voor 559 toeschouwers trad Heerenveen aan in het IceHouse Neuwied tegen de Eisbären uit Neuwied.  Heerenveen begon met veel druk op het verdedigingsvak van Neuwied maar konden de mogelijkheden niet verzilveren in de eerste periode. Neuwied goalie Jan Guryca hield zijn ploeg duidelijk op de been. Na de eerste periode gingen beide teams met de brilstand de pauze in. Halverwege de wedstrijd werd binnen een tijdsbestek van vijf minuten drie keer gescoord door de Duitsers. Bjorn Asbach, Jeff Smith en Dennis Schlicht. Het noopte Heerenveen coach Mike Nason tot een timeout om de ploeg weer in de juiste schwung te krijgen. Het lukte want een dikke minuut later scoorde Henri Ruotsalainen de 3-1 op aangeven van captain Trevor Hunt. Toen Neuwied speler Sandro Santacrosse precies in minuut veertig een slashing penalty kreeg kon Heerenveen in de derde periode beginnen met een powerplay.

Ondanks een uitstekende laatste periode lukte het Heerenveen niet om de aansluitingstreffer te maken. Een goed verdedigend Neuwied en de al eerder genoemde goalie Jan Guryca zorgde dat het verschil op twee goals bleef. Een powerplay goal van Jeff Smith die zijn tweede van de avond maakte in de achtenveertigste speelminuut maakte de missie voor Heerenveen nog lastiger. Toch was het twee minuten later ook de tweede van de avond voor Henri Ruotsalainen op de powerplay. Drie minuten voor tijd teisterde Trevor Hunt het metaal van de paal maar dichterbij kwamen de Friezen niet meer.

#62 Bjorn Aspach foto: EHC Bären Neuwied
Previous Murray verslaat oud team Pittsburgh met Toronto, tiende overwinning Devils
Next Shutout Heerenveen tegen Leuven, Zoetermeer verslaat Geleen