Shutout Heerenveen tegen Leuven, Zoetermeer verslaat Geleen


Bene League

 

Twee wedstrijden in de BeNe League op de zaterdagavond 19 november. Heerenveen ontving Leuven en pakte een shutout. En Zoetermeer verraste in de Silverdome de bezoekers uit Geleen in overtime.

LEES OOK: Mechelen pakt punt in Den Haag, Heerenveen verliest bij Neuwied

UNIS FLYERS HEERENVEEN – CHIEFS LEUVEN 4-0

Heerenveen goalie Martijn Oosterwijk pakte een shutout door alle schoten van Leuven te stoppen. De Chiefs waren afgereisd met maar tweeëneenhalf lijnen. Na de eerste periode was de helft van de score al gevallen. Wessel Copier zette de Friezen al binnen zes minuten op een 1-0 voorsprong. Hij wist Leuven goalie Keanu Evers te passeren. vier minuten voor het einde van de eerste periode was het Roope Nikkila die de stand naar 2-0 bracht.

Mike Collard bouwde de score uit naar 3-0 al snel in de tweede periode. Dat de score niet verder uitgebouwd werd door de Flyers was te danken aan de verdediging en goalie van de Chiefs. In de laatste twintig minuten scoorde Roope Nikkila zijn tweede van de avond. Hij wist met een assist van Floris van Elten op de powerplay de eindstand op 4-0 te bepalen vier minuten voor tijd.

#19 Roope Nikkila Foto: Robert Bos

ZOETERMEER PANTERS – SNACKPOINT EATERS LIMBURG 4-3 OT

Na de wedstrijd van afgelopen woensdag in Geleen waar dik verloren werd met 8-1, moesten ze gisterenavond weer tegen elkaar aantreden maar dan nu in Zoetermeer. Zoetermeer moest uit een ander vaatje gaan tappen anders werd het weer een grote uitslag. Zoetermeer had nu wel meer spelers waardoor ze met drie volle lijnen konden spelen. Dit was ook duidelijk te zien in hun spel. Vol beleving gingen ze van start. Maar zoals wel vaker gebeurt scoorde de tegenstander. In dit geval Bojay Claassen die de 0-1 voor Geleen maakte na een assist van Jord Smit.

Vijf minuten later kwam de verdiende gelijkmaker van Joy Turpijn die achter het doel langs schaatste en goalie Stef Verhulst verraste in de korte hoek met een wrap-arround. Een shutout zat er voor beide goalies niet meer in. Drie minuten later was het via een powerplay Jord Smit die Geleen weer op voorsprong zetten. En zo kwam de eerste periode ten einde met een 1-2 voorsprong voor de Eaters.

Vanaf de start van de tweede periode gingen de Panters gelijk weer op zoek naar die gelijkmaker en die kwam na vier minuten na een afstandsschot van Chris Toonen die door Dani van Schilt van richting werd veranderd. De score in deze periode werd niet meer veranderd en konden beide ploegen zich opmaken voor de laatste periode. In de laatste twintig minuten was er een sterker Zoetermeer en na tien minuten was het weer Dani van Schilt die zijn tweede van de avond aantekenden en zo de stand op 3-2 bracht. Zoetermeer probeerde dit resultaat vast te houden. Maar twee minuten voor tijd werd goalie Stef Verhulst van het ijs gehaald en dat resulteerde in de 3-3 door Lars van Sloun. En ging deze spannende wedstrijd naar de overtime.

Prachtige move

Na iets meer als een minuut kreeg Joy Turpijn de puck en met een deke slalomde hij als een jonge god door het Geleense verdedigingsvak en omspeelde ook nog de Geleense goalie en scoorde de game winning goal.

Previous Mechelen pakt punt in Den Haag, Heerenveen verliest bij Neuwied
Next Sprong scoort powerplay goal, Seattle verslaat L.A. in overtime