Sprong scoort powerplay goal, Seattle verslaat L.A. in overtime

Dag 41 van de NHL bracht ons vijftien wedstrijden waarbij Daniel Sprong een powerplay goal scoort. Connor McDavid weer een McDavidje doet in overtime en de New Jersey Devils voor de twaalfde keer op rij winnen. Phil Kessel speelde wedstrijd 1001 achter elkaar en is nu recordhouder in de Iron Man streak.

Boston Bruins – Chicago Blackhawks 6-1

Bosten won voor de elfde keer op een rij een thuiswedstrijd en evenaart het franchise record. David Pastrnak scoorde twee goals waarvan een op de powerplay. Patrice Bergeron scoorde vier punten (1G, 3P).

Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 1-6

Filip Hronek scoorde twee goals voor de Red Wings en beëindigde de point streak van Columbus op vier.

Dallas Stars – New York Islanders 5-2

Matt Barzal scoorde zijn eerste twee voor de Islanders van het seizoen maar het leverde geen punten op.

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights 4-3 OT

Connor McDavid scoorde al zijn vijftiende goal van het seizoen. Dit keer viel de game winner in overtime nadat Vegas in de derde periode gelijk maakte. Twee goals voor Knight Mark Stone.

Florida Panthers – Calgary Flames 4-5 SO

Calgary pakte iedere keer een voorsprong maar Florida zorgde iedere keer voor de gelijkmaker. Jonathan Huberdeau zorgde dat hij zijn oude team Florida versloeg door de game winning shootout te scoren.

Minnesota Wild – Carolina Hurricanes 2-1 OT

Alex Goligoski zorgde in overtime voor de game winner. Het was zijn eerste goal dit seizoen.

Montreal Canadiens – Philadelphia Flyers 4-5 SO

Drie seconden voor tijd scoorde Montreal de gelijkmaker via Cole Caufield. En Nick Suzuki zorgde voor de enige goal in de shootouts.

Nashville Predators – Tampa Bay Lightning 2-3 OT

In minuut 57 scoore Alex Killorn de 2-2 voor Tampa en captain Steven Stamkos zorgde met een powerplay goal voor het extra punt.

Ottawa Senators – New Jersey Devils 1-5

De twaalfde overwinning op een rij voor de Devils. Twee punten voor Yegor Sharangovich met een shorthanded goal en een assist. Rookie goalie Akira Schmid heeft dit seizoen zijn derde wedstrijd gespeeld en gewonnen.

San Jose Sharks – New York Rangers 1-2

Heel lang hield Sharks goalie James Reimer het vol (41 reddingen) maar in minuut 54 moest hij buigen voor Julien Gauthier.

Seattle Kraken – Los Angeles Kings 3-2 OT

Daniel Sprong scoorde een powerplay goal en dat was de gelijkmaker voor de 2-2. Dik tien minuten kreeg de Nederlander ijstijd. Jordan Eberle zorgde in overtime voor de winst.

St. Louis Blues – Anaheim Ducks 6-2

De zesde winst op een rij voor de Blues. Twee goals en twee assists voor Pavel Buchnevich.

Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres 5-2

De achtste nederlaag op een rij voor Buffalo. Mitch Marner verlengde zijn point streak naar twaalf wedstrijden en William Nylander scoorde twee keer voor de Leafs.

Washington Capitals – Colorado Avalanche 0-4

Oud Avalanche goalie Darcey Kuemper kreeg er vier om de oren van zijn oude team. En zijn opvolger Alexandar Georgiev pakte zijn eerste shutout voor Colorado. Nathan MacKinnon scoorde en gaf een assist.

Winnipeg Jets – Pittsburgh Penguins 0-3

Pas in de derde periode konden de Pens het verschil maken. Goalie Tristan Jarry pakte zijn eerste shutout van het seizoen door alle 32 schoten van de Jets te stoppen.