Geleen revancheert zich en wint van Herentals, Liege verslaat Leuven


Bene League

Twee wedstrijden op de zondagavond 20 november in de BeNe League, waarbij Liège geen moeite had met Leuven en Geleen zich revancheerde voor de nederlaag tegen Zoetermeer een avond ervoor en Herentals versloeg.

LEES OOK: Sprong scoort powerplay goal, Seattle verslaat L.A. in overtime

Chiefs Leuven – Liege Bulldogs Ice Hockey Club 1-7

Liège begon de wedstrijd prima met twee goals in de eerste periode. Frank Neven op de powerplay en Bryan Henry vlak voor het einde van de eerste periode scoorden de goals. In de tweede periode gingen de Walen door met het scoren. Binnen tien minuten stond het 0-6 in Leuven. Drie van de vier goals werden gescoord door de special teams. Milan Jurik, Bryan Kolodziejcyk op de powerplay en Bryan Henry shorthanded. De vierde goal in de tweede periode kwam van de stick van Olaf-jan Schoningh. Met zijn tweede van de avond had Bryan Kolodziejcyk nog voor het einde van de tweede periode de stand al op 0-7 gebracht. Warre Vanmontfort scoorde in minuut 47 in ieder geval de eretreffer voor de Chiefs.

Opmerkelijk was het aantal strafminuten die beide ploegen kregen. Er waren wat vechtpartijen en die leverde de hele wedstrijd 70 minuten straftijd opleverde voor de mannen uit Leuven en 97 minuten voor de Bulldogs. Volgende week zondag treffen beide teams elkaar weer in Liège.

#95 Bryan Henry Foto: Robert Bos

Snackpoint Eaters Limburg – Heylen Vastgoed HYC 9-4

De Eaters uit Geleen hadden wat goed te maken na de nederlaag in Zoetermeer de avond ervoor. Binnen twee minuten lagen er al twee pucks in het net van HYC gaolie Arne Waumans. Kay Gielen en Lars van Sloun zorgde voor de goals. Halverwege de eerste periode zorgde Roope Juhani Niskanen voor de aansluitingstreffer van HYC. Nick Verschuren deed zijn oude team pijn door de stand naar 3-1 te brengen. Maar binnen 33 seconden zorgde Ville Juhani Saloranta en Ben Coolen voor de gelijke stand na vijftien minuten ijshockey. Toch ging Geleen met een smile de kleedkamer in nadat Harley Verkroost ervoor zorgde dat er met 4-3 gerust kon gaan worden.

In de tweede periode had vooral Nick Guiney het op zijn heupen. Hij scoorde een onvervalste hattrick door drie keer op rij te scoren binnen tien minuten speeltijd. Bob Gerretsen scoorde de 8-3. En voor het einde van de tweede periode bracht Tom Marx de stand op 9-3. In de laatste periode werd er wat minder gescoord. Alleen Roope Juhani Niskanen scoorde zijn tweede goal van de avond en hij zette de eindstand op het bord met de 9-4.

#91 Nick Guiney Foto: Robert Bos
Previous Sprong scoort powerplay goal, Seattle verslaat L.A. in overtime
Next Pittsburgh wint in Chicago, 50 schoten helpen Florida niet