België wint nipt van sterker IJsland op WK U20


Dag twee van het IIHF wereldkampioenschap U20 telde een wedstrijd. België speelde tegen IJsland wat al eerder verloor met 5-3 van Nederland.

LEES OOK: Nederland verslaat IJsland na sterke comeback WK U20

België – IJsland 3-2

Ondanks het overwicht van de mannen uit IJsland stond er na de eerste twintig minuten 2-0 op het scorebord in het voordeel van onze zuiderburen. Goalie Jelle Lievens (Somang Hockey Prep AAA) moest al zestien keer handelend optreden en dat deed hij met verve. En als de voorwaartsen dan ook nog scoren kun je een leuke voorsprong opbouwen. De 1-0 werd gescoord in minuut veertien door Rik Cuylen (HYC Herentals) die een schot van afstand losliet waar de IJslandse goalie zich een beetje op verkeek.

tekst gaat verder onder de video

De 2-0 viel een minuut voor de eerste break. Lowie Vreys (Olds Grizzlys) kreeg in het midden van het aanvalsvak de puck aangespeeld door tweelingbroer Tijs Vreys (Olds Grizzlys) en bedacht zich geen moment. Hij haalde hard uit en scoorde zo de 2-0.

tekst gaat verder onder de video

In de tweede periode lag het voordeel heel ruim aan de IJslandse kant. Met maar liefst elf tegen vier schoten kregen ze uiteindelijk loon naar werken. In minuut 33 mistte eerst België een grote kans en in de daaropvolgende aanval was het Hakon Magnusson die een mooie solo al vallend met een doelpunt beloonde.

tekst gaat verder onder de video

Ondanks het verdere overwicht wisten de IJslanders niet om Jelle Lievens nogmaals te passeren.

Kan België stand houden in de laatste periode?

Na zes minuten in de derde periode kreeg Jeroen Moonen (HYC Herentals) een charging penalty. Op de powerplay waren de Belgen kansloos op een one timer van Unnar Runarsson.

tekst gaat verder onder de video

Maar de Belgen lieten zien dat ze ook op de powerplay konden scoren. In minuut 53 pakte de IJslander Palli Unnarsson een tripping penalty. En precies in de allerlaatste seconde van de powerplay was het Lowie Vreys die met een slap shot net over de blauwe lijn. Wat later bleek de winnende goal scoorde en die daarmee zijn tweede van de avond maakte.

tekst gaat verder onder de video

In de derde periode moest de Belgische goalie maar liefst 23 saves maken. In totaal was het verschil in schoten op goal 51 om 18 in het voordeel van de mannen uit IJsland.

Previous Nederland verslaat IJsland na sterke comeback WK U20
Next Ongelukkige tegengoals kosten Nederland de wedstrijd tegen Kroatië