Amerika en Tsjechië weer op play-offs koers na winst


world face

Dag zeven van het IIHF wereldkampioenschap A-landen in Finland. Vier wedstrijden werden er gespeeld. Amerika en Tsjechië liggen na de winst weer op play-offs koers. Duitsland deed goede zaken en staan nu derde in de poule. Canada blijft winnen. Hieronder de headlines met de samenvattingen.

LEES OOK: Calgary verslaat Edmonton, Carolina wint in overtime

Duitsland – Denemarken 1-0

Het was geen aanvallende wedstrijd. In totaal waren er maar 31 schoten op doel met dertien voor de Duitsers en achttien voor de Denen. De enige goal van de wedstrijd werd gescoord door Marc Michaelis (Toronto) op de powerplay. De Duitse goalie Philipp Grubauer (Seattle) pakte zijn eerste shutout op het WK.

Groot Brittannië – U.S.A. 0-3

Amerika heeft wat NHL spelers gehaald die in de eerste ronde van de play-offs zijn uitgeschakeld. Zo ook goalie van de Boston Bruins Jeremy Swayman. Hij stopte alle zeventien Britse schoten. Twee powerplay goals in de derde periode van Kieffer Bellows (New York) bezegelde het lot van de Britten.

Canada – Kazachstan 6-3

Dylan Cozens (Buffalo) scoorde een hattrick in de wedstrijd tegen Kazachstan waaronder twee powerplay goals in de laatste periode. Het ging niet echt makkelijk tegen de nummer laatst maar Canada blijft zonder puntverlies en staat bovenaan in de competitie.

Tsjechië – Letland 5-1

Ook de Tsjechen hebben een Boston Bruins speler toegevoegd aan de selectie. David Pastrnak, en hij scoorde de vijfde goal in de eerste periode. De Tsjechen staan na deze overwinning weer op een play-off plek.

Previous Calgary verslaat Edmonton, Carolina wint in overtime
Next Tampa Bay pakt 2-0 voorsprong, St. Louis trekt stand gelijk