Calgary verslaat Edmonton, Carolina wint in overtime


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag zestien van de NHL play-offs bracht ons twee wedstrijden waaronder de ‘Battle of Alberta’ waarbij na zeven minuten de stand al 3-0 was voor Calgary. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Zweden verslaat Finland, alleen Zwitserland, Canada nog zonder puntverlies

Calgary Flames – Edmonton Oilers 9-6 (stand in de series 1-0)

Een knotsgekke wedstrijd waarbij de Oilers terugkwamen van een 5-1 achterstand tot 6-6. Maar een geheel vrijstaande Flame Rasmus Andersson scoorde binnen twee minuten na de gelijkmaker de game winner. Matthew Tkachuk scoorde voor Calgary zijn eerste play-off hattrick. Vier punten voor de Oilers captain Connor McDavid (1G, 3A).

Carolina Hurricanes – New York Rangers 2-1 OT (stand in de series 1-0)

Heel lang leek het op winst uit te draaien voor de Rangers nadat Filip Chytil op voorsprong had gezet. Maar twee minuten voor tijd was het Sebastian Aho die de Hurricanes op 1-1 schoot. Ian Cole zorgde voor de winst voor de thuisclub drie minuten in overtime.

Previous Zweden verslaat Finland, alleen Zwitserland, Canada nog zonder puntverlies
Next Amerika en Tsjechië weer op play-offs koers na winst