Zweden verslaat Finland, alleen Zwitserland, Canada nog zonder puntverlies

world face

Dag zes van het IIHF wereldkampioenschap A-landen in Finland. Vier wedstrijden werden er gespeeld. Zweden versloeg Finland na shootouts. Hieronder de headlines met de samenvattingen.

Frankrijk – Italië 2-1 OT

Italië leek op weg naar haar eerste overwinning in 72 wedstrijden maar een minuut en zes seconden voor het einde sloeg Frankrijk toe via Sacha Treille (Grenoble). Na een dikke minuut was het echter Hugo Gallet (Kalpa) die de Italiaanse droom om zeep hielp.

Noorwegen – Oostenrijk 5-3

Oostenrijk scoorde drie keer op de powerplay. Dat was niet voldoende want de Noren scoorde vijf keer. Beste man voor Noorwegen was Mats Rosseli Olsen (Frolunda) die twee goals en een assist had.

Zwitserland – Slowakije 5-3

Zwitserland is nog steeds ongeslagen en heeft twaalf punten uit vier wedstrijden. Maar het ging niet makkelijk tegen de Slowaken. Ondanks het dubbele aantal schoten konden ze maar moeilijk de Slowaakse goalie  Adam Huska (New York Rangers) passeren. Voor de Zwitsers was Pius Suter (Detroit) die drie assists gaf.

Finland – Zweden 2-3 SO

Een spannende wedstrijd die eindigde na 60 minuten met de stand 2-2. In overtime hielden beide goalies het doel schoon en de goalie van Zweden Marcus Hellberg (Detroit) stopte alle vijf de Finse shootouts.