Carolina, Toronto, St. Louis en Los Angeles op matchpoint

Dag tien van de NHL play-offs bracht ons vier wedstrijden waarbij Carolina, Toronto, St. Louis en Los Angeles op matchpoint kwamen. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Carolina Hurricanes – Boston Bruins 5-1 (stand series 3-2)

Pas in de vijftigste minuut konden de Bruins wat terug doen. Toen was het al 4-0 onder andere door twee goals van Seth Jarvis.

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 4-3 (stand series 3-2)

Na een 0-2 achterstand heeft in de eerste break Leafs Jason Spezza de groep emotioneel toegesproken. Het heeft gewerkt. Na de gelijkmaker van Tampa in minuut 48 na een 3-2 voorsprong voor Toronto scoorde Auston Matthews de game winning goal in minuut 54.

Minnesota Wild – St. Louis Blues 2-5 (stand series 2-3)

Na veertig minuten was de stand 2-2 mede dankzij twee goals van Kirill Kaprizov voor de Wild. In de derde periode produceerde Vladimir Tarasenko en natural hattrick voor de Blues die zo het matchpoint pakte.

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 4-5 OT (stand series 2-3)

Na veertig minuten stond het 1-3. Na 51 2-4 en toen kwam Leon Draisaitl even los met twee goals. Een powerplay en een shorthanded goal. En in de overtime was het na een dikke minuut al voorbij. Oilers verdediger Duncan Keith werd als een rookie geklopt door Adrian Kempe op snelheid en hij kon de puck voorbij Mike Smith in de goal tikken.