Colorado sweept Nashville, Pittsburgh op matchpoint


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag acht van de NHL play-offs bracht ons vier wedstrijden waaronder Colorado wat op bezoek was bij Nashville en ook de vierde wedstrijd op een rij won zodat die door zijn naar de tweede ronde. Natuurlijk kwam daar het handen schudden na afloop voorbij.

New York Rangers kreeg een flinke tik op de neus door in Pittsburgh met 7-2 te verliezen.
Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Boston, Tampa, St. Louis en Los Angeles trekken stand naar 2-2

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 7-2 (stand series 3-1)

Penguins Sidney Crosby pakte punt 200 in de winst tegen de Rangers. Op de dag dat Rangers goalie Igor Shesterkin hoorde dat hij genomineerd werd voor de Vezina Award werd hij afgelopen nacht weer gepulled. Pittsburgh scoorde vijf goals in de tweede periode.

Washington Capitals – Florida Panthers 2-3 OT (stand series 2-2)

Pas in de slotfase maakte Florida gelijk via Sam Reinhart. En de overtime duurde maar kort. Binnen vijf minuten scoorde Carter Verhaeghe de game winning goal.

Nashville Predators – Colorado Avalanche 3-5 (stand series 0-4)

Nashville kreeg een sweep om de oren van Colorado. Ook in de vierde wedstrijd werden de Predators getrakteerd op een nederlaag. Maar dat het een sweep werd was niet zo gek want Nashville moest aan de bak met de derde goalie omdat eerste goalie Juuse Saros (genomineerd voor de Venezia) geblesseerd raakte in de laatste week van de reguliere competitie en tweede goalie ‘Big Save’ David Rittich door de ondergrens zakte.

Dallas Stars – Calgary Flames 1-4 (stand series 2-2)

Calgary trok de stand in de series gelijk op 2-2. Door de winst tegen de Stars. Dallas goalie Jake Oettinger maakte 50 saves. Kantelpunt in de wedstrijd was het penaltyshot van Johnny Gaudreau voor de Flames wat de stand op 2-0 bracht in de wedstrijd.

Previous Boston, Tampa, St. Louis en Los Angeles trekken stand naar 2-2
Next Carolina, Toronto, St. Louis en Los Angeles op matchpoint