Matchpoint Calgary, comeback Florida en New York Rangers


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag tien van de NHL play-offs bracht ons drie wedstrijden waarbij New York Rangers de hoop levend hield door Pittsburgh te verslaan, Florida wat terug kwam na een 3-0 achterstand en nu op matchpoint staat net als Calgary wat Dallas versloeg. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Carolina, Toronto, St. Louis en Los Angeles op matchpoint

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 5-3

Het lot van de Rangers hing aan een zijden draadje wat betreft doorgaan in de eerste ronde na een 0-2 achterstand na 28 minuten.  Drie goals binnen twee minuten zorgde voor een 3-2 voorsprong maar Jake Guentzel zorgde voor de 3-3 binnen dertien seconden. In de derde periode zorgde Filip Chytil voor de game winning goal zodat New York toch naar Pittsburgh mag voor een zesde wedstrijd.

Florida Panthers – Washington Capitals 5-3

Carter Verhaege (2G, 3A) pakte vijf punten voor de “Comeback Cats” die na een 0-3 achterstand na 23 minuten vijf unanswered goals scoorden. En daarmee staan ze op matchpoint met wedstrijd zes nog in de hoofdstad te gaan.

Calgary Flames – Dallas Stars 3-1

Na veertig minuten stond Dallas op voorsprong door een goal van Jason Robertson. Tot aan die veertig minuten hadden beide teams zestien schoten op doel. In de derde periode maakte de Flames het verschil met zestien tegen vijf schoten. Drie vlogen er ook nog eens in zodat Calgary matchpoint te pakken heeft. Andrew Magniapane scoorde de game winner in minuut 50.

Previous Carolina, Toronto, St. Louis en Los Angeles op matchpoint
Next St. Louis door, Edmonton, Boston en Tampa naar game zeven