Nederland lief voor Israel met maar zeven goals


foto: IIHF

Nederland mocht in Zagreb aan de bak tegen Israel in strijd om de medaille plaatsen voor de IIHF DIV IIA. In de Velesajam Ice Rink moest Nederland winnen om op koers te blijven voor zilver.

LEES OOK: Slowakije schiet Nederland naar divisie 1B

Nederland – Israel 7-0

Het duurde lang voordat Nederland het overwicht in een score wist uit te drukken. Goalie Nir Tichon kon 21 schoten stoppen maar in de zestiende minuut was hij kansloos toen Jordy Verkiel een rebound op een schot van Raymond van der Schuit hoog achter Tichon in het net deponeerde. De Nederlandse goalie Martijn Oosterwijk moest een keer een puck stoppen.

Zes seconden na puck drop in de tweede periode lag de puck wederom in het Israëlische net. Danny Stempher scoorde zijn eerste goal op dit WK. Ook de 3-0 kon genoteerd worden na vier minuten in de tweede periode toen Diego Hofland zich melde op de scoresheet. Drie minuten voor het einde van de tweede periode werd op de powerplay gescoord. Nick Verschuren rondde een een mooie actie van hemzelf af. Dat het maar bij 4-0 bleef lag wederom aan goalie Tichon. Hij stopte dit keer negentien schoten.

Foto: IIHF

Nederland produceerde 48 schoten in veertig minuten ijshockey. Zo dominant was Nederland tegen Israel. En de dominantie ging door in periode drie. Luca Heutmeukers scoorde twee goals binnen tweeënhalve minuut. Na de 6-0 was er nog tien minuten te spelen. Ging de tien gehaald worden? Jammer genoeg niet. Het stopte bij de zeven toen Giovanni Vogelaar de 7-0 binnen prikte. Goalie Martijn Oosterwijk stopte alle achttien schoten van de mannen uit Israel en op het eind stond de teller van Nederland op 68 schoten. Als Nederland zaterdagavond wint van het thuisland is zilver zeker. En aangezien Canada III oftewel China in deze groep zat is dat een prima prestatie. Maar zover is het nog niet. Op naar zaterdagavond in Zagreb tegen Kroatië.

Previous Slowakije schiet Nederland naar divisie 1B
Next Florida wint Presidents Trophy voor het eerst