Sprong weer scratch, Calgary en Minnesota halen flink uit


Face-Off IJshockey NHL

Dag 102 van de NHL bracht ons zeven wedstrijden waarbij Daniel Sprong wederom een healthy scratch was bij Washington. Calgary en Minnesota haalde flink uit. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Seattle verslaat Florida, Vancouver verliest van St. Louis

Boston Bruins – Anaheim Ducks 3-5

De special teams van Anaheim maakten het verschil. Twee powerplay goals en een shorthanded. Ryan Getzlaf scoorde een goal en had een assist.

New York Rangers – Los Angeles Kings 3-2 SO

Chris Kreider scoorde zijn dertigste goal. Barclay Goodrow zorgde laat in de derde periode de gelijkmaker voor de Rangers. Adam Fox scoorde de gamewinnig shootout.

Philadelphia Flyers – Dallas Stars 1-3

Flyers Keith Yandle speelde achtereenvolgens 964 wedstrijden. Hij staat daarmee nu nog gelijk met Doug Jarvis. De Flyers verloren wel de twaalfde wedstrijd op een rij.

Washington Capitals – Vegas Golden Knights 0-1

Zonder Daniel Sprong verloor Washington hun wedstrijd van Vegas. Golden Knight goalie Robin Lehner stopte alle 34 schoten. Michael Amadio scoorde de enige goal.

Minnesota Wild – Montreal Canadiens 8-2

De terugkeer van de geblesseerde Wild goalie Cam Talbot duurde maar twintig minuten. Toen werd hij vervangen. Rookie Connor Dewar scoorde in zijn elfde wedstrijd zijn eerste NHL-goal.

 
 

De enige met drie punten was Nico Sturm (1G, 2A).

Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks 2-0

Colorado goalie Pavel Francouz pakte alle 24 schoten van de Blackhawks. Het werd alweer de zestiende thuiswedstrijd op een rij die werd gewonnen.

Calgary Flames – St. Louis Blues 7-1

Flames Matthew Tkachuk gaf vijf assists. Johnny Gaudreau kwam tot vier punten (1G, 3A).

Previous Seattle verslaat Florida, Vancouver verliest van St. Louis
Next Yandle record 965 games, Florida en Carolina winnen