Yandle record 965 games, Florida en Carolina winnen

Dag 103 van de NHL bracht ons acht wedstrijden waaronder Islanders tegen de Flyers waarbij Keith Yandle de nieuwe “Iron Man” is in de NHL met 965 wedstrijden achter elkaar gespeeld te hebben. Hij speelde bij vier verschillende clubs (Arizona, New York, Florida en nu Philadelphia) in veertien seizoenen.

De Oilers voor de tweede keer op een rij wonnen. De laatste keer gebeurde dat op 17 en 19 december. En Sidney Crosby scoorde voor de 155ste keer drie punten in een wedstrijd. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Ottawa Senators – Buffalo Sabres 5-0

Tyler Ennis scoorde een hattrick en Matt Murray pakte alle 35 schoten van de Sabres en pakte daarmee zijn eerste shutout van het seizoen.

New Jersey Devils – Dallas Stars 1-5

Een vier punten wedstrijd voor Joe Pavelski met twee goals en twee assists. Jesper Bratt was de enige Devil die Stars goalie Braden Holtby wist te passeren.

New York Islanders – Philadelphia Flyers 4-3

Alweer de dertiende nederlaag op een rij voor de Flyers. Zach Parise en Mathew Barzal hadden beide een goal en assist voor de Islanders.

Pittsburgh Penguins – Arizona Coyotes 6-3

Arizona stond op 3-2 na 43 minuten. Maar daarna kwamen er vier unanswerd goals voor de Penguins waarbij Sidney Crosby drie punten pakte (1G, 2A).

Carolina Hurricanes – Vegas Golden Knights 4-3 OT

Twee goals in de laatste zes minuten leverde in ieder geval een punt op voor de mannen uit Vegas. Het extra punt ging naar de Hurricanes omdat Sebastian Aho toesloeg in overtime  met een wrister.

Winnipeg Jets – Florida Panthers 3-5

Tot aan minuut 23 ging het gelijk op met een tussenstand van 3-3. Mason Marchment scoorde twee keer voor de Panthers. De eindstand werd uiteindelijk 5-3 voor Florida.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 2-3 OT

De Canucks hadden een rookie goalie in het doel die zijn tweede NHL-wedstrijd speelde. Spencer Martin stopte uiteindelijk 47 schoten. Na een 2-0 voorsprong voor Vancouver werd hij in de derde periode gepasseerd door Ryan McLeod en Leon Draisaitl. In overtime was het Connor McDavid die de Oilers hun tweede zege op rij bezorgde.

Seattle Kraken – Nashville Predators 2-4

Matt Duchene scoorde zijn twintigste goal voor de Predators die nu op een wild-card plek staan in de Western Conference qua coëfficiënt.