Sprong scoort, nieuw record Calgary 62 schoten op doel


Face-Off IJshockey NHL

Dag 104 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waaronder Calgary die 62 keer op doel schiet. Nieuw record sinds 1991. En Jacob Markstrom die voor de Flames al de zesde shutout pakt. Daniel Sprong die scoort maar toch verliest met Washington van San Jose en dertien goals bij Detroit – Chicago. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Yandle record 965 games, Florida en Carolina winnen

Toronto Maple Leafs – Anaheim Ducks 4-3 SO

Drie powerplay goals voor Toronto zorgde voor een 3-1 voorsprong. Anaheim kwam terug tot 3-3. Auston Matthews scoorde de game winning shootout.

Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 5-8

Het was prijsschieten in Detroit. Het leverde voor Blackhawk Dylan Strome zijn eerste NHL-hattrick op.

Washington Capitals – San Jose Sharks 1-4

Daniel Sprong mocht na drie maal healthy scratch te zijn geweest weer opdraven. Hij scoorde een goal en had vier schoten op doel en drie hits. En hij had bijna veertien minuten ijstijd. Sharks rookie Nicolas Meloche scoorde zijn eerste NHL-goal.

Columbus Blue Jackets – Calgary Flames 0-6

De Flames pakte een nieuw record op. Sinds 1991 is het aantal schoten op doel van 62 het hoogste aantal. Ze wisten er zes te scoren. Flames goalie Jakub Markstrom pakte alle 23 schoten van Columbus en pakte zijn zesde shutout van het seizoen. Goalie Elvis Merzlikins wist 56 schoten te stoppen van Calgary.

Colorado Avalanche – Boston Bruins 4-3 OT

De Avalanche verlengde hun home winning streak naar zeventien. Na twee periodes stond het 3-1 voor de Bruins. Drie unanswerd goals leverde de winst op voor Colorado. Cale Makar scoorde zijn zeventiende goal van het seizoen op de powerplay in overtime.

Previous Yandle record 965 games, Florida en Carolina winnen
Next Zegras Lacrosse goal, eerste overtime overwinning Seattle