Zegras Lacrosse goal, eerste overtime overwinning Seattle

NHL FAce

Dag 105 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waaronder een Lacrosse goal van Trevor Zegras bij de wedstrijd Anaheim tegen Montreal. Seattle dat voor het eerst dit seizoen een overtime overwinning pakt en de eerste NHL-goal voor Kings rookie Quinten Byfield en de duizendste wedstrijd van Drew Doughty.

Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Montreal Canadiens – Anaheim Ducks 4-5

Twee goals voor Trevor Zegras en Troy Terry scoorde een goals en had twee assists voor Anaheim.

Ottawa Senators – Carolina Hurricanes 2-3 SO

Een late gelijkmaker voor de Hurricanes door Nino Niederreiter en de game winning shootout via Andrei Svechnikov.

Tampa Bay Lightning – New Jersey Devils 3-2

Anthony Cirelli scoorde in de derde periode de game winning goal voor Tampa nadat Jack Hughes de score had gelijkgetrokken vijf minuten eerder.

Florida Panthers – Vegas Golden Knights 4-1

Goal nummer 200 van Aleksander Barkov met een man minder en twee voor Sam Bennett waren voldoende voor de overwinning van de Panthers.

New York Islanders – Los Angeles Kings 2-3

De aansluitingstreffer van de Islanders kwam twintig seconden voor tijd. Dat was niet voldoende om de Kings een puntje af te snoepen.

Pittsburgh Penguins – Seattle Kraken 1-2 OT

In minuut 56 scoorde de Kraken de 1-1 door een goal van Jared McCann en Adam Larsson schoot na een dikke minuut in overtime de game winner achter Tristan Jarry en beëindigde daarmee de zes game winning streak van de Penguins.

Columbus Blue Jackets – New York Rangers 5-3

Een 2-0 voorsprong na vier minuten voor de Rangers was binnen drie minuten weer weggewerkt door Columbus. Twee goals ieder voor Sean Kuraly en Boone Jenner.

St. Louis Blues – Calgary Flames 5-1

De zesde overwinning voor goalie Ville Husso in januari van de Blues. Hij stopte 28 schoten. Brandon Saad scoorde twee keer voor de Blues.

Winnipeg Jets – Vancouver Canucks 1-5

De zesde nederlaag op een rij voor de Jets. Canucks rookie goalie Spencer Martin pakte in zijn zesde wedstrijd zijn eerste overwinning in de NHL. J.T. Miller scoorde een hattrick.

Edmonton Oilers – Nashville Predators 3-2 SO

Twee keer kwamen de Oilers op achterstand en twee keer wist men dat te repareren. Connor McDavid ging op snelheid langs twee verdedigers voor de 1-1 en Evan Bouchard schoot vanaf de blauwe lijn door een mêlee van spelers voor de 2-2. Mikko Koskinen stopte een shootout van Preds Matt Duchene met een scorpion kick en McDavid dolde Nashville’s goalie Juuse Saros met een bliksemsnelle backhand forehand.