Heerenveen verslaat Den Haag na effectieve derde periode


De enige wedstrijd op vrijdag 28 januari in de Bene League was Den Haag tegen Heerenveen. Waarbij Heerenveen aan het langste eind trok tegen een niet okselfris Den Haag. Wat afgelopen week nog te kampen had met een aantal corona gevallen.

LEES OOK: Zegras Lacrosse goal, eerste overtime overwinning Seattle

UltimAir Hijs Hokij – Unis Flyers Heerenveen 2-4

Den Haag vloog uit de startblokken, en binnen een dikke minuut lag de puck al in het Heerenveense netje. Foutief uitverdedigen door de Flyers leverde puckbezit op voor Ronald Wurm en die pakte het cadeautje prima uit. Glove side hoog werd de puck binnen geschoten.

tekst gaat verder onder de video

Lang hoefde de Heerenveen supporters die de lange reis hadden gemaakt vanuit Heerenveen niet te wachten op de gelijkmaker. In de zevende minuut was het Marc Nijland die na ontvangst van een mooie pass door Riku Pitkanen HIJS goalie Brett Magnus omspeelde en zo de 1-1 kon binnenschuiven.

tekst gaat verder onder de video

Lang kon men er niet van genieten aan de Flyers kant want een dikke minuut later lag de 2-1 al in het net. Een schot van Levi Boer vanaf de zijkant wist Flyers goalie Martijn Oosterwijk niet goed te verwerken waarbij de puck voor de goal bleef liggen en Justin Evers reageerde als snelste.

tekst gaat verder onder de video

In het verloop van de rest van de tijd in eerste periode waren er voor beide teams niet al te veel schoten meer op het doel van de tegenstander. Tot in minuut achttien. Een schot van de Flyers captain Trevor Hunt werd vlak voor de goal nog getoucheerd door Jasper Nordemann zodat de Haagse goalie kansloos was op het schot.

tekst gaat verder onder de video

Foutje bedankt

Tijdens de tweede periode werd er niet gescoord door beide ploegen. Zelfs niet door Heerenveen die bijna twee minuten een 5-on-3 hadden maar de penalty kill en goalie Brett Magnus hielden Den Haag op de been. Er was nog wel een opmerkelijk moment toen Pippo Limnell Finocchiaro naar de kant moest omdat hij niet was ingevoerd in de computer.

Terwijl hij wel op de lijst van spelers van Heerenveen stond die ingeleverd was aan de officials. Achteraf bleek het ook geen probleem opgeleverd te hebben want in de derde periode werd het verschil gemaakt door Heerenveen. In de allerlaatste seconden pakte Den Haag nog een too many men penalty zodat de Friezen aan de derde periode begonnen met een man meer.

Dat werd ruimschoots beloond toen Riku Pitkanen de puck vanachter de achterlijn strak inspeelde op Roope Nikkila die met een one timer de kruising opzocht en Brett Magnus kansloos liet. De Finse connectie zette de Friezen op een 3-2 voorsprong.

tekst gaat verder onder de video

Drie minuten na de 3-2 werd het ook 4-2. Een snelle uitbraak van Heerenveen kwam over twee schijven bij de tweede paal terecht waar verdediger Mark Hoekstra de puck makkelijk binnen kon schieten van een hele korte afstand.

tekst gaat verder onder de video

De Friezen namen de drie punten mee naar huis. Den Haag had wel een volledige selectie minus de geschorste Jasper Kick. Maar de selectie was niet geheel fit door de corona uitbraak van afgelopen week zoals Chris Eimers vertelde in het interview na de wedstrijd. Een interview met spelers en staf van Heerenveen kon niet plaatsvinden omdat er een media boycot was van de Friezen tegen Face-Off.

Previous Zegras Lacrosse goal, eerste overtime overwinning Seattle
Next Sprong wint met Capitals, 30 van Lundqvist naar plafond