Sprong wint met Capitals, 30 van Lundqvist naar plafond

Face-Off IJshockey NHL

Dag 106 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waaronder de Rangers tegen de Wild waarbij nummer 30 naar het plafond verdwenen. Die van King Henrik Lundqvist.

.

Daniel Sprong meedeed op de tweede lijn en met zijn Washington Dallas versloeg en tien goals bij Chicago-Colorado. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

New York Rangers – Minnesota Wild 2-3

Een seconde voor tijd scoorde de Rangers de gelijkmaker via Ryan Strome maar die werd afgekeurd voor goalie interference. Na twintig minuten was het 2-0 voor New York, maar drie unanswered goals van Minnesota deden de Rangers uiteindelijk de das om. Kevin Fiala en Mats Zuccarello scoorden beide al voor de tiende keer op een rij.

Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings 2-3 SO

Het werd de eerste overwinning van het seizoen voor Wings goalie Calvin Pickard. Hij stopte tijdens de shootouts de pogingen van Sidney Crosby en Kris Letang. Rookie Lucas Raymond zorgde voor de game winner.

Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche 4-6

Sinds het begin van het nieuwe jaar hebben de Avalanche een score van een overtime verlies en veertien overwinningen. Nazem Kadri had drie punten voor de Avalanche (1G, 2A).

Dallas Stars – Washington Capitals 0-5

Ook in Dallas ging een nummer naar het plafond. Het was 56 het nummer van Hall of Famer Sergei Zubov.

Ex Capitals goalie Braden Holtby mocht na veertig minuten naar de spelersbank verhuizen. Toen was de eindstand al bereikt. Daniel Sprong had bijna dertien minuten ijstijd met daarin drie schoten op doel. Caps goalie Vitek Vanecek stopte ale 29 schoten van de Stars.

Arizona Coyotes – Boston Bruins 2-3

Boston goalie Linus Ullmark (29 saves) en aanvaller David Pastrnak (twee assists) zorgde ervoor dat de winst werd binnengehaald tegen de Coyotes die alweer hun vierde nederlaag op een rij leden.