Spektakel Zoetermeer en Liége, Den Haag wint in Mechelen

Drie wedstrijden stonden er gepland in de Bene League op zaterdag 29 januari. De wedstrijd tussen Leuven en Geleen werd afgelast door een aantal Covid-19 gevallen bij Geleen. Zoetermeer en Liége maakte er een spektakel van en Den Haag maakte het verschil in de derde periode tegen Mechelen.

Zoetermeer Panters – Liége Bulldogs Ice Hockey Club 5-6 OT

Ook voor Zoetermeer Panters weer de eerste wedstrijd met publiek. En dan gelijk tegen een hele sterke tegenstander de Bulldogs Liége. Dat de Bulldogs in principe een veel sterkere ploeg hebben was deze avond nog niet te zien. Want na vier minuten scoorde Atilla Birke met een afstandsschot dat werd gelost door de Bulldogs keeper. Na bijna dertien minuten werd het 2-0 door een powerplay goal van Harley Verkroost. Die een one timer in de linker bovenhoek knalde vanaf rechts. Dat was ook de ruststand bij de eerste break.

De tweede periode bracht hetzelfde beeld dus Zoetermeer kwam dan ook verdiend na bijna vijf minuten op 3-0 door Thomas Borgman. Acht minuten later ging vanuit het eigen vak Tobie Collard het aanvalsvak in en schoot vanaf rechts. De puck werd  door keeper Troy Passingham gestopt maar kwam door de rebound precies voor de voeten van Harley Verkroost. Waardoor hij zijn tweede en de vierde voor Zoetermeer kon aantekenen. Drie minuten later onderschepte Alexandre Bermer voor Liége de puck en kon hij alleen op Zoetermeer goalie Tomislav Hrelja afgaan en de 4-1 zo op het scorebord kon zetten.

Comeback Bulldogs in derde periode

De derde periode begon weer goed voor de Panters want na anderhalve minuut scoorde Harley Verkroost weer die zo zijn hattrick compleet maakte. Maar na de 5-1 begon Luik eindelijk elkaar veel beter te vinden en nam de druk op het Zoetermeerse doel toe. In minuut 44 was het dan ook raak. Bryan Kolodziejczyk scoorde van dichtbij de 5-2. Nog geen halve minuut later werd het 5-3 al gescoord door Levi Smeets. En het geloof bij de Bulldogs was weer helemaal terug. Zeker nadat Bryan Kolodziejczyk zijn tweede goal van de avond maakte en de stand op 5-4 bracht.

Bryan Kolodziejczyk,
Bryan Kolodziejczyk foto: Kurt Tops

De druk werd mede daardoor alsmaar groter en Luik ging op de jacht naar de 5-5. En die kwam vier minuten voor de tijd op naam van Yoren de Smet. De overige minuten werd het spel meerdere keren onderbroken door de straffen die werden uitgedeeld. Na twee goede periodes van Zoetermeer en één van Liége moest de wedstrijd worden beslist in overtime, De Panters begonnen met een man meer maar konden helaas het net niet vinden. Na een dikke drie minuten in overtime werd er voor de goal van Tomislav Hrelja niet goed verdedigd en konden ze de puck het verdedigingsvak niet uit krijgen waardoor Bryan Kolodziejczyk zijn derde goal van dichtbij kon binnen schieten. En daardoor Liége twee punten mee kon nemen terug naar Wallonië.

Mechelen Golden Sharks – UltimAir Hijs Hokij 1-4

Hoe zou Den Haag zich herstellen na de nederlaag tegen Heerenveen van vrijdagavond? Pas halverwege de wedstrijd kon er gescoord worden. Beide goalies hielden hun doelen lang schoon. Mechelen goalie Mike Jansen was de eerste die de puck uit het net moest halen. Na 34 minuten met een man meer wist Reinier Staats de 0-1 binnen te schieten op assist van Stace van Bentem. Drie minuten later moest ook de Haagse goalie Brett Magnus zijn hoofd buigen en de puck uit het net halen. Marek Ziarny maakte de 1-1 en zo gingen de ploegen naar de tweede break.

Terwijl bij Hijs Hokij vrijdag de tank leeg was in de derde periode was het tegen Mechelen juist het omgekeerde. Drie unanswered goals zorgde voor de drie punten en weer koploper in de Bene League voor de Hagenaars. De jonkies Bjorn Borgman en Jay de Ruiter zorgde voor respectievelijk de 1-2 en 1-3 waarna in de laatste minuut Levi Boer vanuit een man meer situatie de eindstand bepaalde op 4-1 in het voordeel van de Hagenezen.

Levi Boer Foto: Robert Bos