Evander Kane scoort bij Oilers debuut, Flyers winnen na 13 nederlagen


NHL FAce

Dag 107 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waaronder de eerste wedstrijd van enfant terrible Evander Kane bij de Oilers tegen de Canadiens, en de achtervolgers van Colorado te weten Florida en Carolina blijven winnen. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Spektakel Zoetermeer en Liége, Den Haag wint in Mechelen

Montreal Canadiens – Edmonton Oilers 2-7

Tijdens zijn debuut scoorde Evander Kane de 0-1. Leon Draisaitl prikte er twee binnen en staat samen met Rangers Chris Kreider bovenaan qua goals alleen heeft Kreider vijf wedstrijden meer gespeeld. Ook Zach Hyman scoorde twee goals. Het is de vierde overwinning op een rij voor Edmonton.

Ottawa Senators – Anaheim Ducks 1-2

Ducks goalie John Gibson zorgde met 44 reddingen ervoor dat Anaheim de punten mee kon nemen naar Amerika. Troy Terry zorgde met zijn goal nummer 25 voor de winst.

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 4-7

Vijf unanswered goals en een hattrick voor Michael Bunting maakte het verschil voor de Leafs. Wings captain Dylan Larkin scoorde twee goals.

Tampa Bay Lightning – Vegas Golden Knights 2-3 SO

Twee minuten voor tijd scoorde Corey Perry de gelijkmaker voor Tampa. Zeven rondes shootouts waren er nodig waarbij Mark Stone de game winner achter Andrei Vasilevskiy schoot.

Florida Panthers – San Jose Sharks 5-4 OT

Drie unanswered goals waren goed voor de negende thuisoverwinning op een rij. Sam Bennett scoorde de overtime winner.

Philadelphia Flyers – Los Angeles Kings 4-3 OT

Dertien nederlagen op een rij en eindelijk weer winst voor de Flyers. In de extra tijd was het Scott Laughton met de winner.

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 2-1

De vierde nederlaag op een rij voor de Devils. Goalie Antti Raanta maakte 24 saves voor Carolina.

St. Louis Blues – Winnipeg Jets 1-4

Paul Statsny scoorde twee goals voor de Winnipeg die na zes nederlagen op een rij weer eens wonnen. Het was Jets goalie Eric Comrie die voor het eerst sinds tien december weer een wedstrijd wist te winnen.

Calgary Flames – Vancouver Canucks 1-0 OT

De zevende shutout voor Jacob Markstrom. Hij hoefde maar vijftien schoten te stoppen. Johnny Gaudreau scoorde de game winner in overtime voor de Flames.

Arizona Coyotes – Buffalo Sabres 1-3

Met de terugkeer van Sabres goalie Craig Anderson die 27 saves maakte en Peyton Krebs en Alex Tuch die beide een goal en assist hadden was het de vierde overwinning in acht wedstrijden.

Previous Spektakel Zoetermeer en Liége, Den Haag wint in Mechelen
Next Hattrick Van Der Schuit, shutout Leeuwesteijn tegen Hamburg