Hattrick Van Der Schuit, shutout Leeuwesteijn tegen Hamburg

Zondagmiddag 30 januari, wederom tijd voor een nieuwe wedstrijd van Tilburg Trappers. Eigenlijk zouden de Trappers op zowel zaterdag als zondag tegen TecArt Black Dragons Erfurt spelen maar bij de tegenpartij was er sprake van corona besmettingen. Daarom ditmaal de thuiswedstrijd tegen Crocodiles Hamburg waarvan de oorspronkelijke tegenstander ook kampte met besmettingen. Na het verlies tegen Hannover Scorpions waren de Tilburgers er weer op gebrand om te winnen. Men moest het vandaag doen zonder Ties van Soest en Danny Stempher. Wel was er weer voor het eerst sinds lange tijd publiek aanwezig in de ijshal. Dat leek een steentje bij te dragen want Trappers won met 5-0, met een hattrick van Raymond van der Schuit en een shutout voor Ruud Leeuwesteijn.

Tilburg Trappers- Crocodiles Hamburg 5-0

Trappers begon zoals altijd fel en kreeg al snel veel puckbezit. Hamburg daarentegen had wat tijd nodig om op te starten. Vervolgens lukte het beide teams om veel doelpogingen te doen maar zowel goalie Ruud Leeuwesteijn als zijn collega Kai Kristian wisten hun goal schoon te houden. Het leek een periode te worden zonder doelpunt tot enkele minuten voor het einde. Een goed opgezette aanval en een mooie assist van Brett Bulmer zorgde ervoor dat Max Hermens de 1-0 naar binnen kon schieten.

Tekst gaat verder onder de video

Voorsprong vergroten

Tilburg kwam weer gemotiveerd de kleedkamer uit maar ook Hamburg snakte naar een doelpunt. Trappers bleef druk zetten en uiteindelijk werd dat beloond. De 2-0 werd gescoord door Raymond van der Schuit. Even later kwam er een rebound van de Duitse goalie en die tikte Kilian van Gorp er keurig in, 3-0. Daarna kon Van der Schuit zijn tweede doelpunt van de wedstrijd noteren en zette daarmee de 4-0 op het scorebord.

Tekst gaat verder onder de videos

Hattrick en shutout

Het leek alsof de pauze Hamburg had goed gedaan, men speelde tot nu toe de beste minuten van de wedstrijd. Maar niets was minder waar. Enkele minuten in de derde periode onderweg wist Van der Schuit weer een doelpunt te scoren en maakte daarmee zijn hattrick compleet. De druk van beide teams bleef hangen, Trappers probeerde de voorsprong nog groter te maken en Hamburg wilde überhaupt proberen om te scoren. De rest van de periode bleef Trappers de overhand houden en daarmee kwam de wedstrijd tot een einde. Man Of The Match was Noah Muller. Een keurige ruime overwinning, een hattrick en een shutout, kortom een goede wedstrijd voor Trappers.

tekst gaat verder onder de video

Voor komende week staat op dinsdag de thuiswedstrijd tegen Hammer Eisbären op het programma. De wedstrijd begint om 19.00 uur in verband met het sluiten van alles om 22.00 uur. Op vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen Rostock Piranhas op het programma. Voor zondag staat de uitwedstrijd tegen Krefelder EV 1981 op het programma.

Na de wedstrijd sprak FaceOff met Ruud Leeuwesteijn en Raymond van der Schuit.