Liége heeft het lastig met Mechelen


Er stonden twee wedstrijden gepland in de Bene League maar Geleen tegen Herentals werd uitgesteld in verband met Covid-19 besmettingen bij Geleen. De enige wedstrijd die doorging was Liége tegen Mechelen.

LEES OOK: Hattrick Van Der Schuit, shutout Leeuwesteijn tegen Hamburg

Liege Bulldogs Ice Hockey Club – Mechelen Golden Sharks 2-1

Bij de Bulldogs vertrok dit weekend Mitch Cook. De polyvalente aanvaller was goed voor 42 punten na negentien wedstrijden. (21G, 21A). Cook ging naar Engeland om zijn carrière voort te zetten bij de Coventry Blaze in de EIHL. Zijn opvolger werd ook meteen binnengehaald. De 24-jarige Slowaakse aanvaller Tomas Trnka stond al op het ijs tegen de Golden Sharks. Trnka speelde in de tweede Franse Divisie bij Clermont en had in zestien wedstrijden twaalf punten. (8G, 4A).

Tomas Trnka Foto: HK Skalica

In de eerste periode hadden de Mechelaren zes keer een man meer situatie maar kon het voordeel niet uitgebuit worden. Liége goalie Troy Passingham hield alles tegen. De Bulldogs kwamen op voorsprong via de teruggekeerde Alexandre Bremer. Die scoorde in minuut twaalf de 1-0.

Tijdens de tweede periode werd de eerste penalty tegen Mechelen afgestraft door Liége. De Finse verdediger Kim Miettinen kon naar de Sin Bin voor boarding. Aan het eind van de powerplay zette Andy Kolodziejczyk op assist van Boet van Gestel de Bulldogs op een 2-0 voorsprong. Aan het eind van de tweede periode pakte twee spelers van de Bulldogs een penalty. Levi Smeets een major voor check to the head en Yoren de Smet voor slashing. Bij de 5-on-3 wist Ben van den Bogaert de aansluitingstreffer te maken.

tekst gaat verder onder de foto

Andy Kolodziejczyk Foto: Robert Bos

Er kwam geen verandering meer in de stand tijdens de derde periode. De stand in de Bene League is op dit moment
1 Liege Bulldogs Ice Hockey Club 21 48
2 UltimAir Hijs Hokij 19 45
3 Heylen Vastgoed HYC 20 41
4 Unis Flyers Heerenveen 22 41
5 Snackpoint Eaters Limburg 18 24
6 Mechelen Golden Sharks 21 23
7 Zoetermeer Panters 20 11
8 Chiefs Leuven 21 10

Previous Hattrick Van Der Schuit, shutout Leeuwesteijn tegen Hamburg
Next Colorado pakt achttiende thuisoverwinning en koppositie NHL