Sprong terug, Capitals verliezen in overtime van Devils

Dag 80 van de NHL bracht ons acht zeven wedstrijden waaronder Daniel Sprong weer uit het Covid-19 protocol en dus weer aan de bak mocht in Washington. Dertien goals bij Pittsburgh tegen San Jose. En Vegas wat verliest van Winnipeg in overtime. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Detroit Red Wings – Boston Bruins 1-5

Detroit pakte de voorsprong in de elfde minuut, maar daarna was het Boston met vijf unanswered goals. Charlie McAvoy en Tomas Nosek waren ieder goed voor een goal en assist.

New York Rangers – Tampa Bay Lightning 4-0

New York goalie Igor Shesterkin pakte alle 38 schoten van de Lightning. En een hattrick voor Mika Zibanejad.

Pittsburgh Penguins – San Jose Sharks 8-5

De achtste overwinning op een rij voor de Penguins. Evan Rodrigues en Bryan Rust scoorde ieder een hattrick.

Washington Capitals – New Jersey Devils 3-4 OT

Een foutje van Devils goalie Mackenzie Blackwood betekende de 3-3 in minuut 57 voor de Capitals. Daniel Sprong mocht weer meedoen na zijn Covid-19 protocol waar hij inzat. Sprong speelde bijna vijftien minuten.

Chicago Blackhawks – Calgary Flames 1-5

Een powerplay goal en een shorthanded goal in de tweede periode maakte het verschil voor de Flames. In zijn eerste NHL-wedstrijd voor Chicago stopte goalie Arvid Soderblom 37 schoten van de Flames.

Colorado Avalanche – Anaheim Ducks 4-2

In minuut 59 maakte Logan O’Connor de game winning goal voor de Avalanche en daarmee bezorgde hij de Ducks hun vierde nederlaag op een rij.

Arizona Coyotes – Dallas Stars

Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets 4-5 OT

Negen seconden voor het einde van de reguliere speeltijd scoort Mattias Janmark de gelijkmaker voor Winnipeg. In overtime was het Kyle Connor die het extra punt mee nam naar Canada. Ook scoorde Kristian Reichel in zijn tweede NHL-wedstrijd zijn eerste NHL-goal.